FEDERER I NADAL GLEDAJU I NE VERUJU Đoković drži još jedan rekord o kome Švajcarac i Španac mogu samo da sanjaju

12:25 | 10-09-2024

Tenis 0

Još jedan u nizu rekorda

Đoković, Federer i Nadal

Novak Đoković je nastup na ovogodišnjem US openu završio već u trećem kolu, porazom od Alekseja Popirina. Srpski teniser je time izgubio čak 1900 bodova, pošto je prošle godine osvojio titulu u Njujorku i pao je na četvrto mesto svetske rang liste.

To je dovelo do toga da SIner, Alkaraz i Zverev prilično odmaknu Đokoviću. Imajući u vidu Novakov plan do kraja sezone, male su šanse da se u bliskoj budućnosti vrati među prva tri na svetu.

Ipak, mnogi ne znaju da upravo srpski teniser drži svetski rekord sa najviše nedelja provedenih na nekoj od prve tri pozicije na ATP listi. On je ukupno 756 nedelja proveo kao jedan od prva tri igrača na svetu, što je čak 14 i po godina. Podsetimo, Đoković je rekorder i po broju nedelja na prvom i na jednom od prva dva mesta.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Kada je reč o njegovim najvećim rivalima, Rodžer Federer ima 750 nedelja u Top 3, dok je Rafael Nadal daleko iza sa 686 nedelja.

S obzirom na to da je Federer već dve godine u penziji, a Nadal se već duže vreme muči sa povredama i ne može da igra na najvišem nivou, Đoković će još dugo ostati najbolji u ovoj kategoriji i biće potrebno mnogo vremena da ga neko prestigne.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading