NAJMRAČNIJE JE PRED ZORU I NAJTEŽE PRED SVITANJE Novak Đoković u novoj epizodi POVRATKA OTPISANIH

07:00 | 05-04-2024

Sportski pogled 0

Padao je 1.000 puta, 1.001 put se dizao, iz teških poraza rađao je najslavnije pobede, držali su ga u tamnici, ali mu duh nisu slomili i uvek je video svetlo na kraju tunela, u nekoliko navrata su ga slali u penziju, a on je držao čas igračima koji su gotovo duplo mlađi od njega. Sada ga ponovo otpisuju - vreme je za povratak otpisanog

nole
EPA-EFE/RAY ACEVEDO

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković nije započeo godinu na željeni način. Poraz u polufinalu Australijan opena i šokantna eliminacija u trećem kolu Indijan Velsa od 123. igrača sveta bili su jasan znak da nešto nije kako treba. Odlučio se na šok terapiju i raskid saradnje sa Goranom Ivaniševićem koji mu je bio trener pet godina. Mnogi su to protumačili kao Đokovićev očajnički potez, ali, možda mu je baš ovo bilo potrebno.

Porazi od Janika Sinera i Luke Nardija nisu ono što je najviše zabrinulo navijače svetskog broja jedan. Strah se uvukao, jer je delovalo da je Đoković izgubio motivaciju i da više nije "gladan" kao pre, što je potpuno normalno kada se ima u vidu šta je sve postigao u karijeri.

Prošla godina mu je bila jedna od najboljih ikada, osvojio je tri grend slem titule i igrao finale Vimbldona. Fizički je bio dominantan, mentalno na nivou na kom nas je navikao, igrački gotovo perfektan. Nije to moglo da nestane preko noći. To što nije trijumfovao u Melburnu ne znači da ove sezone ponovo neće osvojiti tri slema.

Činjenica da je u Monte Karlo stigao skoro deset dana pred početak turnira, dovoljno govori koliko je rešen da se vrati na šampionsku stazu. Iako pojedini njegovi potezi ponekad mnogima deluju suludo, Novak je neko ko vrlo dobro zna šta radi. Setimo se samo kakvu je uvertiru imao prošle sezone za Rolan Garos. Poraz u trećem kolu Monte Karla, eliminacija na Srbija openu u četvrtfinalu, odustajanje od Madrida, ispadanje u četvrtfinalu Rima. Malo ko mu je tada davao velike šanse za titulu u Parizu, ali on je verovao, znao je da je sve to samo proces na putu ka Kupu musketara.

nole EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
 

 

Kao što je i Ivanišević rekao, Novakov prioritet su Olimpijske igre. Istini za volju, mnogo toga mu ne ide na ruku. Igraće se na šljaci i to posle Vimbldona, na dva dobijena seta i podlozi koja njemu najmanje odgovara, a i godine su nešto što ne može da se zanemari.

Ipak, setimo se samo šta je bilo pre tri godine u Tokiju. Đoković u sjajnoj formi, beton, uslovi koji mu savršeno odgovaraju, svi ga već vide sa zlatom, a onda se dogodio kolaps u polufinalu protiv Aleksandera Zvereva.

Paradoksalno, ali iz ugla Olimpijskih igara, za Novaka je odlično što je godinu započeo na ovakav način. Rasterećeniji, nema toliki pritisak, a ima sasvim dovoljno vremena da posloži sve kockcike i konačno ostvari san.

Novak sada ima reč. Ne zaboravite da je najmračnije pred zoru i najteže pred svitanje.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading