NAJVEĆE ZVEZDE KOJE PROPUŠTAJU EP Haland najzvučnije ime, Holanđani se šokantno odrekli zvezde, engleska nerazumna svađa

13:05 | 11-06-2024

EP2024 0

Osvrt na igrače koje nećemo gledati u Nemačkoj.

Erling Haland
Marko Metlaš

Pisali smo vam u prethodnom tekstu koje su to najveće zvezde predstojećeg Evropskog prvenstva. Došao je red da se osvrnemo i na one koji neće videti Nemačku.

Na tom spisku je zaista dosta zvučnih imena koja se uglavnom na turniru nisu našle zbog činjenice da se njihove selekcije nisu plasirale.

Ali, ima tu i svađa, vizija selektora da se jednostavno drugi igrači bolje uklapaju u zamisli, potom i slaba forma pojedinaca je uticala da ne vide Nemačku.

Erling Haland

Ubedljivo najzvučnije ime na ovom spisku. Jedan od šake najboljih napadača na planeti u ovom trenutku. Član moćne Gvardioline čete.

Njegova Norveška nije uspela da se domogne završnog turnira pošto je u grupi završila iza Španije i Škotske. Samim tim je prokockala šansu čak i za plej-of.

Zaista šteta pošto norveška gol mašina je podjednako efikasna i u reprezentaciji kao i u klubu.

Markus Rašford

Kako reče Nemanja Matić, da je on selektor njemu bi Markus Rašford sigurno igrao. Ali, tako ne rezonuje i Geret Sautgejt.

Rašford EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
 

Ima selektor Engleske ogroman i širok izbor na krilnim pozicijama. Nema vedete Mančester junajteda zbog izuzetno slabe forme.

Bio je krilni napadač tokom sezone i na meti kritika tradicionalno oštre ostrvske javnosti. Sve zbog učinka od tek osam golova i pet asistencija na 43 utakmice.

Viktor Đekereš

Napadač koji je "sledeća velika stvar" svetskog fudbala. Čovek koji je rešetao u dresu lisabonskog Sportinga prošle sezone.

Viktor Đekereš EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES
 

Na njega su oko već bacili Čelsi i Arsenal koji će morati da plate najmanje 100.000.000 evra za Šveđanina mađarskog porekla.

Nažalost, njegova Švedska nije uspela da se plasira na EURO. Šveđani su kvalifikacije okončali sa tek 10 bodova iz isto toliko mečeva. Ispred su bili Belgija i Austrija.

Zato Đekereš neće moći sebi dodatno da digne cenu u Nemačkoj.

Džošua Zirkzee

Još jedan napadač koji je izuzetno tražen ovog leta i hit Serije A sa Bolonjom koju je golovima pogurao u Ligu šampiona.

Džošua Zirkzee EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
 

Pominje se da će Zirkze u Milan, mada ne bi bilo iznenađenje kada bi zadužio dres i nekog moćnijeg tima. Barem u ovom trenutku.

Potpuno je neshvatljivo kako se Ronald Kuman odrekao 23-godišnjaka, posebno što Holandija ima dosta manjkavosti u špicu gde su prve opcije Vut Veghorst i Memfis Depaj...

Aleksander Isak

Kao i za Đekereša, i za njega važi to da se Švedska nije plasirala na Evropsko prvenstvo i da ga zato nećemo gledati.

Aleksander Isak EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
 

Inače se radi o čoveku kojeg je Njukasl platio čak 70.000.000 evra i koji je imao fenomenalnu sezonu u Premijer ligi.

Na 30 utakmica u najjačoj svetskoj ligi je postigao čak 21 gol. Nema dileme da bi verovatno bio jednako ubojit i u Nemačkoj. Samo, to nikada nećemo saznati.

Ben Vajt

Još od Svetskog prvenstva u Kataru nema reprezentativca Engleske koji je misteriozno završio sa reprezentacijom.

Ben Vajt EPA-EFE/TOLGA AKMEN
 

Barem dok je Geret Sautgejt tu. Ili još važnije pomoćni trener Stiv Holand sa kojim se navodno igrač Arsenala sporečkao.

Kako god bilo, Vajt fantastično može da pokrije pozicije štopera (gde je Engleska najtanja) i desnog beka i utisak je da su bez njega Englezi na velikom gubitku.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading