"IMAM I PLEJSTEJŠN I PING PONG" Sergej otkrio zanimljive stvari iz života: Vanja je imao teži put od mene

12:35 | 10-06-2024

EP2024 0

Mnogo toga nismo znali.

alo
Alo/ Marko Metlaš

Dan pre puta na Evropsko prvenstvo, naš reprezentativac Sergej Milinković-Savić u velikom intervjuu za sajt i mreže Fudbalskog saveza Srbije govorio je o predstojećim izazovima u Nemačkoj i fantastičnoj sezoni u dresu Al Hilala.

Jubilarni 50. nastup za državni tim bio je lep povod da se strelac vodećeg gola na utakmici sa Švedskom priseti prethodnih "jubilaraca" i najdražih momenata iz dosadašnje reprezentativne karijere.

NEVIĐENO DO SADA Potez Piksija i Dike za divljenje pred Evropsko prvenstvo

Jedan od najiskusnijih igrača u timu Dragana Stojkovića, izneo je svoja očekivanja pred duele sa Engleskom, Slovenijom i Danskom, uz osvrt na debitantsku sezonu u Sadujskoj Arabiji, gde je u tandemu sa neverovatnim Aleksandrom Mitrovićem osvojio duplu krunu i zaslužio epitet jednog od najboljih igrača šampionata.

- Pre svega je najveći uspeh što smo uopšte na Evropskom prvenstvu. Ne želimo na tome da ostanemo. Sledeći korak je da se prođe grupa. Znamo da i četiri trećeplasirane prolaze, ali ideja nam je da budemo među dve najbolje u grupi - kaže vezista za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

- Volim što je manja eurofija nego pred Katar. Mislim da ljudi i sad očekuju da prođemo grupu, što i mi sami očekujemo. Ali ovako se u miru spremamo - jasan je vezista Al Hilala.

Sergej ističe da je dobro što su bili jaki protivnici, kako bi Srbija izvukla neke pouke.

- Savez je odabrao dva dobra protivnika, bile su to dve dobre provere. Tu je moglo dosta stvari da se vidi, da se poboljša. Pritom, bliži se Evropsko prevenstvo, pa ideje koje imamo mogu da ostanu i do takmičenja. Atmosfera u timu je odlična. Ovo je najbolja grupa momaka. Ima dosta nas koji smo bili i u Litvaniji i na Novom Zelandu. Ima i starijih koji drže sve pod kontrolom, da mi mlađi ne dignemo nos. Stvarno dobra grupa - ističe reprezentativac. 

Prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije je Sergejev rođeni brat Vanja. Čuvar mreže Torina imao je teži put, ali nikad nije odustao.

- Vanja je imao teži put nego ja, ali je ostao miran i uporan i trud mu se isplatio. On kad je počinjao nije bila ideja da bude golman. Ide ta priča da je nekad davno falio jedan golman, on je to bio i od tada je ostao na golu. A ko ima jači šut... Nastavlja se ta polemika od okupljanja do okupljanja, ne posustajem - našalio se Sergej. 

Ranije je po ceo dan igrao plejstejšn i ping pong, a sada se to promenilo zbog porodičnih obaveza. 

- U karantinu imam i plejstejšn i ping pong. U poslednje vreme nisam toliko na igricama, jer su mi u Arabiji žena i dete. Stariji sam, sve se menja. Često imamo karantin, pa sam dosta i odvojen od porodice - kaže reprezentativac. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading