NIKAD ISKRENIJE Piksi poslao poruku celoj naciji pred Evropsko prvenstvo

10:56 | 11-06-2024

EP2024 0

Vreme je... Selektor Dragan Stojković Piksi govorio je pred odlazak reprezentacije na Evropsko prvenstvo

Dragan Stojković Piksi
Alo/ Marko Metlaš

- Sve teče po planu, ovaj deo priprema je protekao u najboljem redu. Uradili smo ono sto smo mislili, odigrali utakmice bez povreda i niko se ne žali. To me zadovoljava - počeo je Piksi.

Selektor se osvrnuo i na Engleze.

- Mislite da se neko bavi varanjem? To samo pokazuje da može da se odigra protiv svake ekipe, stvari se tako nameste. Ljudi komentarišu ovako ili onako. Ne obazirem se previše na protivnika u smislu igre. Napravili smo analizu, pogledali Sloveniju, Dansku i Englesku, da imamo kristalnu sliku…

Stojković je odgovorio i na pitanje o formaciji.

- Za vas je to famozna tema, za mene nije. Fudbal je odlična tema za razgovore, postoje različita mišljenja, fudbal je globalna igra i svi je komentarišu. Kao selektor pokušavam da izvučem maksimum, timski i individualno. Na meni je odgovornost, da izvučem iz ekipe talenat koji poseduje, a ne da diskutujemo o sistemu. Ako znate dobitni slobodno mi recite, pa da vidimo… Sistem je samo početna faza igre, ništa drugo, samo igrači da shvate principe igre.

MOMENTI ZA PAMĆENJE Ovo je najboljih 5 trenutaka u istoriji Evropskog prvenstva

Koliko će bodova biti dovoljno za prolaz?

- Voleo bih da bude onaj broj koji nam garantuje drugu fazu.

Na kraju, on je poslao i poruku za celu zemlju.

- Neka nas bodre, da veruju u nas, nećemo ih nećemo razočarati, iako nema euforije kao pre dve godine. To je dobro za nas, da ne razmišljamo o osećanjima. Ipak, znam da su očekivanja velika, to je strast, patriotizam i to ne može da se iskoreni iz ljudi. Uradićemo sve da napravimo rezultat i obradujemo naciju. Znam da temperatura raste i da će svi gledati - zaključio je selektor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading