TO SE NE RADI Legendarni Mijatović digao glas zbog Tadića: Očitana lekcija kapitenu Srbije

12:43 | 17-06-2024

EP2024 0

Proslavljeni nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović izjavio je da je, i pored sinoćnjeg poraza od Engleske (0:1), reprezentacija Srbije ostavila generalno dobar utisak i da je utakmica protiv Slovenije za nas finalna na Evropskom prvenstvu

Predrag Mijatović
Alo! Vladimir Marković

Mijatović je, gostujući u emisiji "Uranak" na televiziji K1, ocenio da reprezentacija Srbije izgleda kompletnije nego pre. 

- Reprezentacija Srbije je ostavila dobar utisak kao ozbiljan tim koji je prevazišao probleme koji su možda postojali u kvalifikacijama i na Svetskom prvenstvu u Kataru. Mislim da je to sad potpuno drugačiji tim, s većom željom. Istina je da je na sinoćnjoj utakmici početak srpske reprezentacije bio dosta skroman zbog velikog poštovanja prema Engleskoj, koja važi za jednog od favorita na ovom Evropskom prvenstvu - rekao je Mijatović. 
Nekadašnji kapiten reprezentacije se osvrnuo i na izjavu sadašnjeg kapitena Dušana Tadića. 

- Pošto sam bio igrač, znam kako može da se oseća igrač koji je kapiten i lider, da li je najbolji ili ne, to je stvar ukusa. On je izvanredan igrač. Taj neki protest je potpuno normalan, ali ne može se iskazati na takav način -  dodao je Mijatović i istakao da su to interne stvari koje selektor i igrač moraju da rasprave ili pre utakmice ili posle utakmice, bez širenja neke negativne energije u javnosti. 

Mijatović je istakao da su na turnirskim takmičenjima najbitniji sklad i atmosfera.

- Takva izjava ne samo da može da naljuti stručni štab, već može i da napravi negativnu energiju prema javnosti. To su stvari koje se rešavaju, ali bi trebale da ostanu interne. Po meni ne bi trebalo to da bude neki veliki problem, s obzirom da znamo koliko je Tadić važan i koliko je uradio za ovu reprezentaciju i to apsolutno ne znači da Tadić neće biti starter na narednoj utakmici. To treba ostaviti po strani i skoncentrisati se na ono što najbitnije, a to je dobra atmosfera i da se napravi dobar rezultat - podvukao je Mijatović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading