NEBO JE GRANICA Euforiju u komšiluku najviše raspiruje sin legende, bio je u vezi s velikom zvezdom

06:00 | 18-06-2024

EP2024 0

Tako veliko srce kao što je ovo, niko nikad nije imao, grmi Jordanesku

Fudbaleri Rumunije
AP/Ariel Schalit

Ponedeljak je doneo dva velika iznenađenja na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbaleri Rumunije EPA/Ronald Wittek
 

Slovačka je u Frankfurtu (45.181) bacila na kolena favorita Belgiju golom Šranca još u 7. minutu (1:0), uz dva poništena gola „đavolima“ (oba Lukakuu) zbog ofsajda i igranja rukom.

Romelu Lukaku EPA/CLEMENS BILAN
 

Pre toga, u prvom meču dana, iznenađenje je viđeno i u Minhenu pred 61.591 gledaocem. Rumunija je pregazila Ukrajinu s 3:0 (Stančiju, Marin, Draguš) i tako upisala svoju najveću pobedu u istoriji velikih takmičenja.

Trijumf je podigao euforiju u našem komšiluku, a dodatno je iz Nemačke raspiruje selektor Edvard Jordanesku, sin legendarnog igrača Steaue, Anhela.

Edvard Jordanesku EPA/Mohamed Messara
 

- Hvala svakom Rumunu svuda u svetu. Znam da su bili uz nas. Ovo je fantastičan podvig mog tima. Čestitke momcima. Imali smo i druge velike pobede, imali smo zlatne generacije s velikim učinkom, ali ova generacija predstavlja dušu Rumunije. Tako veliko srce kao što je ovo, niko nikad nije imao. Ovoj generaciji je samo nebo granica - naglasio je 46-godišnjak iz Bukurešta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Delia (@delia)

Jordanesku mlađi, kako takođe zovu Edvarda, svojevremeno je bio u vezi s Delijom Matače. Radi se o rumunskoj pevačici ogromne popularnosti, koja se etablirala kao jedna od najuspešnijih umetnica u zemlji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Delia (@delia)

O njenoj popularnosti govori i broj pratilaca na Instagramu - ima ih 2,7 miliona - gde redovno objavljuje fotke s nastupa, ali i s privatnih putovanja. Na njima se vidi da voli boravak u prirodi, naravno neizbežne su posete i egzotičnim destinacijama...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading