SCENARIO KAKAV NE ODGOVARA "ORLOVIMA" Loši Englezi, Danci pripretili Srbiji i poslali ozbiljno upozorenje

19:54 | 20-06-2024

EP2024 0

Rezultat utakmice u grupi C koji ne odgovara Srbiji.

engleske
EPA-EFE/FILIP SINGER

Pred svako veliko takmičenje se Englezi busaju u grudi vičući kako će se fudbal "vratiti kući". Kao jasna aluzija da idu na titulu. Tako je bilo i pred šampionat u Nemačkoj, ali sa ovakvom igrom nema od toga ništa!

Susret sa Danskom je to jasno pokazao. Bila je skandinavska selekcija ako ne bolja, onda u najmanju ruku izjednačena sa favoritom - 1:1!

Posebno se ova utakmica pratila u Srbiji pošto nam je odgovarao scenario u kojem će Engleska da pobedi selekciju Danske. Na kraju se to nije dogodilo, već su obe selekcije osvojile po bod.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Bolje je Sautgejtova četa počela utakmicu. Počela je polako da plete mrežu oko gola Šmajhela. Pokušavali su Kejn i Foden, ali bez uspeha.

A onda sjajna reakcija, pre svega, Vokera. Sjajno se prikrao Voker, pronašao je Kejna koji je pokazao kakav je majstor i u 18. minutu je doveo Engleze do vođstva!

Od tog trenutka su proigrali - Danci! Oslobodili su se, bili su sve opasniji. Akcije sve smislenije, a Pikford na sve većim mukama.

Ništa nije mogao golman Engleske u 34. minutu kada je Morten Hjulmand ispalio pravu bombu koja je letela 114 kilometara na čas koja je otišla uz stativu Pikforda za 1:1.

Nastavili su Danci da napadaju. Andersen je do kraja prvog dela igre imao možda i najbolju priliku. Svakako, ono što je Engleska pokazala u prvom delu igre je bilo daleko, daleko od zvanja prvog favorita za titulu na EP.

I drugo poluvreme je počelo slično kao prvo. Englezi su bili bolji. Tako je Saka umesto praznog gola (istina, iz jako teške pozicije) pogodio spoljni deo mreže. Foden je gađao u stativu...

Dobru šansu je imao i Oli Votkins koji je u situaciji jedan na jedan sa Šmajhelom pogodio samo golmana Danske.

Primetno je bilo da skandinavska selekcija brzo izlazi u presing i to u prvoj treći protivnika. Jednostavno su vrlo brzi, organizovani i čak i kada to "pukne", hitro se vraćaju u odbranu.

Moraće selektor Stojković sa stručnim štabom dobro da analizira takav koncept igre rivala i da pronađe rešenje. Pogotovo što Danci ni u završnici meča sa Engleskom nisu fizički pali.

Preuzela je Danska konce igre u završnici susreta sa Kejnom i družinom. Imali su nekoliko opasnih pokušaja kada su Englezi spasavali živu glavu.

Na kraju su u tome i uspeli, ali na štetu Srbije. Situacija u našoj grupi je sada takva da je Engleska prva sa četiri boda, Danska i Slovenija imaju po dva, a "orlovi" - jedan.

Danska - Engleska 1:1 (1:1)

Hjulmand 34 - Kejn 18

Sudija: Artur Soareš Dijaš (Portugal)

Drugo poluvreme:

Kraj utakmice!

90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade.

85. minut - Juriša Danska po pobedu. Jako opasan udarac Hojbjerga koja je završila vrlo blizu gola Pikforda.

Hari Kejn EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
 

83. minut - Velika greška Guehija, Bah mu je oduzeo loptu, međutim uspeo je štoper Kristal Palasa da ispravi grešku.

81. minut - Dosta sporiji tempo utakmice. Nekako kao da je utisak da se obe ekipe zadovoljavaju remijem, što nikako ne odgovara "orlovima".

76. minut - Nije ostalo još puno vremena za Engleze da overe prolaz, za Dance da mu budu za korak bliže, a za Srbiju da izbegnemo loš scenario.

71. minut - Odlična prilika za Englesku. Rezervista Oli Votkins je u situaciji jedan na jedan sa Šmajhelom pogodio golmana Danaca.

64. minut - Opet loš pikušaj Eriksena iz dobre pozicije. Sam je bio igrač Mančester junajteda na nekih 20 metara od gola Pikforda, opalio je po lopti - daleko preko gola.

61. minut - Jako slab slobodan udarac Eriksena koji je umesto opasnog centaršuta pogodio samo prvog igrača u živom zidu?!

56. minut - Stativa za Englesku! Kritikovali smo Fodena, ali je sada imao jako dobar udarac. Namestio se na ivici kaznenog prostora, raspalio je po lopti, međutim nije ni imao sreće.

Fudbalska reprezentacija EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
 

53. minut - Jako blizu gola su sada bili Englezi. Loša procena Šmajhela, šutirao je glavom Saka u nebranjenu mrežu, ali je pogodio samo njen spoljni deo.

51. minut - Nestvarno je loš Foden. Dobio je dobru loptu od Sake, ali je katastrofalno reagovao. Da podsetimo, zvanično najbolji igrač Premijer lige iz prošle sezone...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme, bez izmena na obe strane.

Kraj prvog poluvremena - Uprkos tome što su Englezi bolje počeli, utisak je da je Danska daleko bolja bila u ovom prvom delu igre. Nagrađeni su za to i golčinom Hjulmanda. Može Sautgejt biti srećan samo jednim primljenim golom.

45. minut - Igraće se još jedan minut u prvom delu igre.

44. minut - Daleko bolje izgleda Danska nego Engleska. Hojbjerg je šutirao i Pikford je morao da spasava situaciju...

39. minut - Nova šansa za Dansku! Sada Joakim Andersen čiji pokušaj završava malo iznad prečke... 

Fudbalska reprezentacija Engleske, Fudbalska reprezentacija Danske EPA-EFE/FILIP SINGER
 

34. minut -  Kakva golčina Danaca! Fantastičan gol Hjulmanda koji je dobio loptu od Eriksena i poslao je uz samu stativu Pikforda.

32. minut - Umalo gol za skandinavsku selekciju. Šutirao je Hojlund, u blok je ušao Guehi, a lopta je pala malo iznad prečke Pikforda.

29. minut - Sve opasnija Danska. Eriksen je lepo ušao ispred Pikforda, dodao je loptu do Hojlunda koji se nije snašao na malom prostoru. Moglo je to da bude jako, jako opasno.

24. minut - Evo i Danaca. Pokušavaju, napadaju, čak su i doturili loptu do peterca Engleza, ali tamo nije imao ko da je prihvati...

18. minut - Gooool za Englesku! Kakva greška odbrane Danske koja je dozvolila da se Voker prikrade, oduzme loptu i onda sjajno nađe Kejna kojem nije bilo teško da matira Šmajhela.

17. minut - Nastavlja se ofanzivna igra "gordi albiona". Ovoga puta je šutirao Kejn, ali samo do bloka Danske.

13. minut - Prva šansa za Englesku. Dobra akcija koju je završio Fil Foden vrlo traljavim šutem daleko preko gola. Inače, sve je u redu sa Vokerom koji nastavlja utakmicu.

Fudbalska reprezentacija Engleske EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
 

9. minut - Evo prvog problema za Engleze. Povredio se Kajl Voker i sva je prilika da će morati da napusti teren zbog povrede skočnog zgloba leve noge...

5. minut - Dosta oprezan početak meča obe selekcije, mada su Danci imali već jedan, prilično mlak, udarac u okvir gola Pikforda.

1. minut - Počela je utakmica prvi napadom Engleske.

17.50 - Kao što smo vam i pisali, navijaće Srbija za Englesku večeras koja bi mogla da nam pomogne da se plasiramo u nokaut fazu takmičenja.

17.40 -  Rezervisti "Gordi albiona" su: Bouven, Dank, Eze, Galager, Gomez, Gordon, Konsa, Mainu, Palmer, Toni, Votkins, Vorton i golmani Remzdejl i Henderson.

17.30 - Na klupi će Danci moći da se oslone na: Skov Olsena, Poulsena, Zanku, Norgarda, Kristensena, Kjera, Jensena, Drejera, Dolberga, Damsgarda, Baha, Brun Larsena i golmane Ronoua i Hermensena.

 

 

17.20 - Selektor Engleske Geret Sautgejt se odlučio za formaciju 4-2-3-1: Pikford - Voker, Stouns, Guehi, Tripije - Trent Aleksander-Arnold, Rajs - Saka, Belingem, Foden - Kejn.

 

 

17.10 - Poznati su i sastavi. Danska će igrati u formaciji 3-4-1-2: Šmajleh - Andersen, Kristensen, Vetergor - Mele, Hjumland, Hojbjerg, Kristensen - Eriksen - Hojlund, Vind.

17.00 - Kako stvari stoje, neće moći selektor Engleske Geret Sautgejt da računa na Luka Šoa ni na ovoj utakmici.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading