PIKSI, OVO MORAŠ DA URADIŠ Legendarni as dao zlata vredan savet Stojkoviću i to pred meč odluke

11:02 | 21-06-2024

EP2024 0

Legendarni Predrag Mijatović iskreno je govorio o fudbalskoj reprezentaciji Srbije

Dragan Stojković Piksi
EPA-EFE/MOHAMED MESSARA

Izvesno je da će "orlovima" trebati pobeda protiv Danske za prolaz dalje.

- Ja sam uvek optimsita i mislim da je na ovakvom takmičenju negde i pozitvno da krenete od manjeg ka višem - kaže Mijatović na početku razgovor za TV Prva.

Prokomentarisao je bojažljiv pristup meču sa Englezima.

- Protiv Engleza je bilo problema na početku, čini mi se da je Srbija pokazala preveliki respekt prema rivalu. Kasnije kada smo videli da Englezi nisu imali svoj dan, onda smo se oslobodili i igrali mnogo bolje. Drugo poluvreme bilo je vrlo korektno, možda smo i mogli da damo gol i izjednačimo.

Nije Mijatović želeo da ulazi u Piksijeva taktička opredeljanja, ali je bliže stavu da bi možda moglo da se proba sa jednim klasičnim špicem.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

- Piksi sigurno neće menjati stil. Po onome što sam video u kvalifikacijama i po ovim utakmicama na Svetskom prvenstvu i Euru, Sribja ima karakteristike ofanzivne ekipe. Piksi forisra to. Nije sve u odbrani, koristi kreativnost igrača poput Tadića, SMS-a, međutim nekada te stvari funkcionišu, nekad ne, zavisi od protivnika. Jasno je i da su ekipe studirale igru Srbije i sada znaju kako neutralisti Vlahovića i Mitrovića. Može se otuda pokazati kao dobro rešenje da se počne sa jednim napadačem, a da drugi uđe u psoeldnjih pola sata, međutim ne bih ulazio u tu vrstu analize, nisam trener. Ali nije lako pobediti na ovakvom turniru, psoebno kada moraš da pobediš, jer to iziskuje mnogo rizika - zaključio je Mijatović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading