POTKAČIO KUMA PIKSIJA Legendarni fudbaler Crvene zvezde pecnuo Stojkovića: Kako će igrači da kidaju na terenu ako vide potonulog selektora?

11:24 | 21-06-2024

EP2024 0

Fudbaleri Srbije igrali su protiv selekcije Slovenije 1:1 u drugom kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj

Piksi
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

"Orlove" sada očekuje meč sa Danskom i on će biti odlučujući za naš tim, a Srbija mora da pobedi ukoliko misli da prođe u nokaut fazu. 

Posle utakmice, legendarni Dragiša Binić, govorio je u studio Sportala, o tom meču, ali i o svom kumu, selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju. 

- Igra? Spora! Veliki razmak od zadnje linije do napadača. Mnogo smo sporo iznosili loptu, s leve strane, na desnu, pa u krug. Kružili, kružili i dok dođeno do njihovog šesnaesterca, dugo je to vreme, onda se Slovenija fino namesti i teško dođeš u šansu. Oni su mnogo lakše dolazili do našeg gola, brže, jednostavnije. Tu je problem - počeo je priču Binić. 

Kod primljenog gola zakazali su najodmorniji igrači, oni koji su tek ušli u igru. I kako sad to objasniti? Prvo je pogrešio Gaćinović - neverovatna greška, a onda i Sergej koji je morao da zatvori - nije. Pritim, taj napad Slovenaca nije bio toliko brz, lagano su ga sproveli u delo, a mi smo debelo zakasnili na svaku loptu - iskreno poručuje legendarni fudbaler. 

PIKSI, OVO MORAŠ DA URADIŠ Legendarni as dao zlata vredan savet Stojkoviću i to pred meč odluke

- U fudbalu se danas mnogo trči. Mi ne trčimo, a onda možemo da kažemo i da ne igramo fudbal. Slovenija kapira fudbal, mi ne. I kad trčimo, trčimo u prazno, kao da nemamo ideju. Lopta "ti meni - ja tebi"... Nemamo ideju. Mi smo najviša reprezentacija na šampionatu, ali da bi naši visoki igrači dali gol moraš da imaš dobar centaršut. A mi, em spori, em nemamo tu poslednju loptu. Stalno neki polucentaršut, pa bar da bude balon, možda uđe neka lopta glavom, nego nema ni balona. 

A potom je pričao i o selektoru Piksiju: 

- Selektor? Piksi jeste moj kum, ali ne sme onako da potone. Pa kako će igrači da kidaju na terenu ako vide potonulog selektora? On mora do kraja da daje energiju. On je vođa ekipe, ne sme vojskovođa da sedne. Kad vojnici to vide, onda kao da je potpisana predaja. Trenerski posao nije lak, ima dosta stresa, ali mora da postoji odgovornost - rekao je, pa dodao: 

- Piksi će imati strašan problem - šta sad?! Koji tim izvesti? Imamo kapitena koji se ljutio što nije igrao, pa je sad igrao i imao dva, tri ispravna poteza - nema ga kao pravog kapitena i vođe na terenu. Osim pasa ka Mitroviću, nisam ga video. Onda ulazi rezervi igrač, daje gol, vodi te dalje, pa koga sad staviti u starnih 11 protiv Danske?! Ja znam kako bi, neću da kažem da ne bi bilo da se mešam selektoru, ali sad i on treba da bude pametan. Imamo plaćeno mesto selektora, imamo čoveka koji pravi tim i odgovara za reprezentaciju, on verovatno zna ko mu je najbolji i treba da sluša sebe, a ne da eventualno pada pod pritisak ljutnje kapitena. Ne znam. Meni je sad sigurno lako da pričam, možda ja sad kritujem nekog igrača, a taj igrač je možda odradio baš ono što mu je trener tražio. Ne gledamo svi isto na fudbal, ali zato što je mesto trenera i selektora plaćeno, treba da taj i odgovara za tim. Nije u redu komentarisati, ali valjalo bi da znamo i šta je to selektor tražio od igrača - zaključio je selektor Piksi. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading