UREKLI ĐAVOLA Napadač Belgije najveći maler: VAR vodi 3:0!

06:00 | 24-06-2024

EP2024 0

Reprezentativnom rekorderu nikako da priznaju gol na šampionatu u Nemačkoj

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku na EURO 2024: drugi po broju šuteva (8), prvi po šutevima u gol (5), prvi po promašenim šansama (4)... I, što je najvažnije, za njega zapravo najtragičnije - prvi po poništenim golovima. VAR vodi 3:0! Zasad...

Romelu Lukaku AP/Themba Hadebe
 

Snažni napadač Belgije je u prvoj utakmici protiv Slovačke (poraz 1:2) propustio četiri-pet zicera, ali je ipak zatresao mrežu i to dvaput. Badava... Oba mu je poništio VAR, zbog malog ofsajda i igranja rukom saigrača.

Romelu Lukaku AP/Alessandra Tarantino
 

Najbolji strelac u istoriji „crvenih đavola“ (85 pogodaka) nije bio bolje sreće ni u trijumfu nad Rumunijom. Ponovo je postigao gol, ali je VAR konstatovao milimetarski ofsajd 31-godišnjeg Belgijanca kongoanskog porekla. Takoreći, Lukaku je bio u nedozvoljenoj poziciji zbog dugih prstiju.

Nek pozove Kanginog vrača

- Lukaku je stvarno u maleru. Jedino da zove Kangu i njegovog vrača, da mu skinu neke čini, jer je nemoguće... A lepo igra, volim napadače koji igraju za tim, nije sebičan, nezgodan u okretu... Odličan centarfor - rekao je Rade Bogdanović, stručni konsultant na RTS.

- Romelu ima velike prste na nogama, to je činjenica - prokomentarisao je defanzivac Jan Vertongen.

Romelu Lukaku AP/Darko Vojinović
 

Ako mu je za utehu, Lukaku je bio asistent kod gola Jurija Tilemansa već u drugom minutu. De Brujne je u 80. postavio konačnih 2:0 i grupu E učinio najzanimljivijom. Uoči poslednjeg kola sve četiri reprezentacije imaju po tri boda.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading