META NA ČELU Borci dobrovoljačke brigade poslali brutalnu poruku Albancu: U Rusiju se ne vraćaj!

06:30 | 29-06-2024

EP2024 0

Bili smo šokirani kad smo čuli da je igrač Rubina imao drskosti da preko megafona skandira i poziva na ubijanje Srba

Mirlind Daku
Profimedia

 

U moru skandala na EURO 2024. koje su napravili Albanci i Hrvati, jedan se ističe.

Mirlind Daku AP/Sunday Alamba
 

Mirlind Daku je imao izliv rasističke i šovinističke mržnje prema Srbima posle utakmice između Albanije i Hrvatske. Napadač Rubina uzeo je megafon i poveo horsko vređanje i psovanje Srba i Makedonaca.

Mirlind Daku AP/Franc Zhurda
 

Dakua je suspendovala UEFA, a njegov klub je poručio Albancu da će biti žestoko novčano kažnjen. Otac fudbalera Fehmi Daku dao je nekoliko izjava ruskim medijima u kojima traži milost za sina.

Navijači Espanjola Profimedia
 

Mada se Mirlind nijednog trenutka nije pokajao za ono što je rekao na račun Srba i Makedonaca, njegov otac govori da mu je žao i da se trenutno loše oseća. Posle najnovijih vesti koje dolaze iz Rusije, pitanje je da li će se uopšte pojaviti tamo.

Navijači Espanjola Profimedia
 

Naime, Dobrovoljačka brigada ruske vojske pod imenom Espanjola, koju čine navijači fudbalskih klubova, poručila je albanskom provokatoru da se ne vraća u Rusiju. Borci ruske vojske su objavili portret Mirlinda Dakua s nišanom na licu, dajući mu tako direktnu naznaku šta ga čeka u Rusiji ukoliko se vrati u Rubin iz Kazanja.

Mirlind Daku Printscreen
 

„Kao što znate, rat u Jugoslaviji 1991. počeo je fudbalom. Savremeni rat koji se vodi na teritoriji bivše Ukrajine u okviru Specijalne vojne operacije bio je bez fudbala, sve dok Espanjola nije dovela naš omiljeni sport u Donbas. Sad se najzanimljivije utakmice odvijaju u blizini Časovog Jara. Iako ne pratimo ono što se dešava na EURO 24, neke vesti do nas stižu. Desetine naših starlinkova na liniji fronta rade kako treba. Tako smo bili prilično šokirani kad smo čuli da je igrač kazanskog Rubina albanskog porekla, koji igra u našoj ligi, imao drskosti da preko megafona skandira i poziva na ubijanje Srba. On to nešto ima protiv sve naše balkanske braće... Espanjola se obraća Dakuu. Bićemo kratki. U Rusiju ti je bolje da se ne vraćaš! Nikakva izvinjenja ovde više ne pomažu. Prekasno je. Do viđenja!“, piše u poruci Espanjole albanskom reprezentativcu objavljenoj na Telegram kanalu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading