JAKIN PREZADOVOLJAN: Znao sam da ćemo razbiti Italiju, dominirali smo na terenu

23:58 | 29-06-2024

EP2024 0

Selektor Švajcarske sumirao utiske posle eliminacije evropskog prvaka.

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Murat Jakin izjavio je u Berlinu da su njegovi igrači dominirali na meču sa Italijom u osmini finala Evropskog prvenstva, prenose večeras švajcarski mediji.

Fudbaleri Švajcarske su ranije večeras izborili plasman u četvrtfinale EP, pošto su u osmini finala u Berlinu savladali Italiju 2:0. Strelci za Švajcarsku su bili Remo Frojler u 37. i Ruben Vargas u 46. minutu.

- Pobedili smo na velikom meču, samo to je važno. Imamo dovoljno vremena da mislimo na ono što nam sledi. Znao sam da ćemo ih "razbiti" ako izađu sa četvoricom defanzivnih igrača. Dan Ndoje je jednostavno imao previše prostora na desnom krilu, a to je fantastično iskoristio - rekao je Jakin i dodao:

- Dominirali smo na celom terenu. Postigli smo golove u pravim momentima - u finišu prvog i na početku drugog poluvremena. Onda je sve bilo lakše - zaključio je selektor Švajcarske.

Fudbaler Švajcarske Fabijen Šer mogao je u 52. minutu da postigne autogol, ali je pogodio stativu.

- Dotakao sam tu stativu posle utakmice. Pomogla nam je, a da biste pobedili velike ekipe mora i sreća da vas pogleda - zaključio je Jakin.

Švajcarska će šestog jula u četvrtfinalu EP igrati protiv boljeg iz meča Engleska -Slovačka, koji je na programu sutra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading