LJUBAV JE ZAKON Engleska slavi Votkinsa, a on... Uživa u zagrljaju lepe Eli

06:00 | 12-07-2024

EP2024 0

Rekao sam Kolu da će mi namestiti gol i da ćemo proći u finale, tvrdi strelac za pobedu nad Holandijom 2:1 u 91. minutu

Eli Alderson

 

Gereta Sautgejta kao da su zaposele natprirodne sile, kao da je „video“ da će Oli Votkins odlučiti pobednika, pa ga je poslao na teren.

Oli Votkins AP/Thanassis Stavrakis
 

A on, junak Engleske, tvrdi da je znao da će ojaditi Holanđane pred očekivane penale. Svejedno što je do polufinala odigrao tek 22 minuta protiv Danske...

Oli Votkins i Hari Kejn AP/Martin Meissner
 

Selektor Tri lava je, dakle, uveo trećeg špica (Toni je drugi na ovom turniru), prvi put posle grupne faze, a Votkins mu se odužio golom koji, pomalo, ide na dušu golmana Verbrugena. Votkins je imao samo četiri dodira s loptom, jedno dodavanje, jedan šut za tih 10 minuta na terenu stadiona u Dortmundu, ali, eto, dovoljno da od sebe napravi heroja u „kolevci fudbala“.

UEFA je Votkinsa proglasila igračem utakmice, iako je odigrao samo devet minuta, ali je najlepšu nagradu ipak dobio na tribinama, kao i nedavno Bukajo Saka od svoje lepotice.

Olija je odande bodrila devojka Eli Alderson, tamo je ga i poljubila.

Oli Votkins i Eli Alderson Profimedia
 

„Dobio si svoj trenutak i iskoristio si ga! Tako sam ponosna na tebe“, napisala je ova 28-godišnja dizajnerka enterijera, koja je s Olijem u vezi od 2018. i imaju ćerkicu i sina.

Votkins je, kaže, znao da će prigrabiti slavu...

- Kunem se svojim životom, životom mog deteta, rekao sam Kolu Palmeru pre meča: „Prolazimo danas i ti ćeš mi namestiti gol“ - tvrdi 28-godišnji napadač Aston Vile.

Britanski kralj Čarls AP/Yui Mok
 

Kralj: Ako može bez stresa

Britanski kralj Čarls je čestitao selektoru Sautgejtu i igračima plasman u finale, i usput poručio:
- Želeo bih da vas podstaknem da u finalu pobedite pre ludih golova u nadoknadi ili drame u penal-seriji, moramo da pazimo na stres nacije, puls i krvni pritisak!

I beše tako pred 60.926 svedoka. Gol u prvom minutu nadoknade vremena doneo mu je slavu veću nego ijedan prethodni u klupskoj karijeri, a dao ih je 155. U dresu reprezentacije se radovao tek triput ranije, protiv amatera iz San Marina u takmičarskom meču i protiv Obale Slonovače i Australije u prijateljskim susretima. 

- Kad postigneš gol, emocije prođu kroz telo, ali ovo je sasvim drugačiji osećaj. Priliku ne dobijam često, pa sam morao da budem pohlepan i da šutiram. Mislim da nikad tako slatko nisam udario loptu - istakao je Votkins.

Ronald Kuman AP/Martin Meissner
 

Istovremeno, selektor „lala“ Ronald Kuman ističe da je ponosan na igrače posle poraza, ali i da je VAR tehnologija razbila fudbal.

Englezi priznaju: Sudija izmislio penal

I bivši engleski reprezentativci smatraju da je „gordom Albionu“ poklonjen šut s 11 metara.
- Igrač Holandije prirodno ulazi da blokira šut. Za mene to nije penal, štaviše, to je sramotna odluka - prokomentarisao je Geri Nevil, dok je Džejmi Karager na društvenoj mreži Iks napisao „Nikad penal“ uz smajlije koji plaču od smeha.

Holanđane je u vođstvo doveo Ćavi Simons (7), a Englezi su izjednačili u 18. minutu golom Harija Kejna iz penala koji je Cvajer dosudio tek na intervenciju iz VAR sobe.

- To nije bio penal. Kejn je šutnuo loptu, a onda su se on i Damfris, koji je želeo da blokira udarac, dodirnuli kopačkama. Zbog VAR-a ne možemo da igramo fudbal kako treba. Fudbal se uništava ovakvim odlukama VAR-a. Ovaj penal ne bi bio dosuđen u Engleskoj - poručuje Kuman.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading