NAPRAVIĆU MOĆAN PARTIZAN Ivica Iliev najavio radikalne promene

15:02 | 17-09-2024

Fudbal 0

Ponovo je u crno-belim redovima

ata

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio velike promene, posebno u Omladinskoj školi Partizana i Teleoptiku.

Iliev je novi-stari sportski direktor Partizana, ponovo sa velikim ovlašćenjima u klubu iz Humske. Na zvaničnoj promociji najavio je velike rezove, sa akcentom na Omladinsku školu.

– Kad se dese promene na ovom nivou, to znači da su neki teški momenti, da je neki nepovoljan trenutak po naš klub. Na žalost, tako je i ovoga puta. Želeo bih da pojasnim moje viđenje situacije i ono što želim da napravim u našem klubu. Pre svega, situacija je lošija nego kad sam prvi put dolazio, ali ne zbog prvog tima. Ta tema je stavljena ispod tepiha, i to je ključni razlog sadašnjeg stanja u klubu – kazao je novi-stari sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je potom nastavio:

– Boli me razjedinjenost Omladinske škole, Teleoptika.. Nama je baza i temelj kluba Omladinska škola. Tamo gde smo bili deset godina ispred svih, sada smo počeli da kaskamo. To će biti dugotrajan i mukotrpan proces. Ne može da se završi u godinu, dve li tri. Moraćemo da improvizujemo, imamo razne ideje. Tu će doći do najvećih promena. Želim da zavežem jak čvor kad su u pitanju Omladinska škola i Teleoptik. Neprihvatljivo je da Partizan poslednjih godina ne izbacuje i ne prodaje igrače, po čemu smo bili prepoznatiljivi u Evropi.

FK Partizan FK Partizan
 

 

Vratio se Iliev i na period kad je prvi put došao u Partizan i uporedio ga sa sadašnjim trenutkom.

– Kad sam došao 2015. godine imao sam ideju i želju, kao i sada, ali sa mnogo više iskustva, pa i energjie. Suzdržavam se, u nekom drugom slučaju bih bljuvao vatru, a toliko toga imam u sebi. Ne mogu da dočekam da počnem da radim i da menjam.

Osvrnuo se potom Iliev na prvi tim Partizana.

– Kraj je prelaznog roka, ne mogu da utičem na igrački kadar prvog tima sada. Postoje igrači koji zaslužuju dres Partizana, uz neke dopune. Uvek 80 posto igrača u ekipi zavisi od onih najboljih, u poslednjih nekoliko godina mi takve igrače nemamo… Vratiće se to vreme, ono što mogu da garantujem, u dva prelazna roka ću napraviti tim koji će biti konkurenta u Evropi i konkurentna našem najvećem konkurentu. Delovao sam malo lud i smešan, ali posle mog odlaska šta se sve desilo, gde su svi radili, a znam sve te ljude, predano su radili… Međutim, ne mogu ni na koga da uperim prst, jer je ceo sportski sektor bio razjedinjen. Ko je kriv, ostavimo to prošlom vremenu. Ne samo na rečima, nego i na delima, videćete velike promene u sportskom sektoru, a pričam o svim nivoima. Nije mi strano da „sečem“, a jedini odgovoran od danas sam ja. Sve što se bude dešavalo, uperite prst u mene…

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading