ŠUMADIJSKA LEPOTICA Pri kraju rekonstrukcija stadiona, Superliga od novembra

06:30 | 19-09-2024

Fudbal 0

Ovosezonski predstavnik Srbije u kvalifikacijama za UEFA takmičenja uskoro će zaigrati pred svojom publikom

Stadion Čika Dača u Kragujevcu

Na tribinama stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu su zamenjene stolice, a u toku je postavljanje reflektora. Uskoro će biti završene i nove VIP i TV lože.

Stadion Čika Dača u Kragujevcu Grad Kragujevac
 

O ovome je Igor Konatar, generalni direktor Radničkog 1923, informisao Nikolu Dašića, gradonačelnika Kragujevca koji je obišao završne radove na rekonstrukciji stadiona, na kojem će superligaš moći da igra prvenstvene utakmice dok ne bude izgrađen novi stadion. Kako je rekao Konatar, Radnički će dočekivati protivnike uz publiku na tribinama s početka novembra, pa više neće biti domaćin van svog grada kao u meču punom golova.

Planirano je i uređenje pomoćnog terena, što će značajno podići standard stadiona. Kako u Kragujevcu i klubu ocenjuju, investicije države, sponzora i FS Regiona zapadne Srbije, kao i podrška grada Kragujevca, zaslužene su uspehom kluba u prethodnoj sezoni i stabilnom finansijskom situacijom.

Stadion Čika Dača u Kragujevcu Alo!/Aleksandar Đorđević
 

- Zaslugama Radničkog 1923 i svih zaposlenih, klub je postigao istorijske uspehe koje su prepoznali i država i relevantne institucije. Zahvaljujući njima, na stadionu imamo nove stolice, lože, reflektore i sve što je potrebno za moderan i kvalitetan trenažni centar, kao i stadion na kojem će uskoro biti odigrane utakmice Superlige - ocenio je Dašić.

Radnički je nedavno kažnjen, a novi stadion, odluka o tome je doneta, biće izgrađen na lokaciji u Korman polju. Rekonstruisani „Čika Dača“ biće pretvoren u trenažni centar.

Komentari(0)

Loading