VREME JE DA CRVENO-BELI OBUKU NAJLEPŠE ODELO Modna revija na "San Siru", Zvezda je pozvana da pokaže da su njene kombinacije opet "in"

07:00 | 01-10-2024

Fudbal 0

Milano zovu "grad mode", a jedna od modnih revija održaće se i na "San Siru" večeras od 21.00.

Zvezda

 

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) igraju meč drugog kola Lige šampiona protiv Intera na "San Siru". Veliki izazov je pred crveno-belima koji na megdan šampionu Italije dolaze posle poraza od Benfike u Beogradu, dok će "neroazuri" pokušati da naplate dobru igru ne "Etihadu" gde su uspeli da osvoje bod protiv moćnog Mančester sitija.

Po prvi put od 1981. godine dva kluba će ukrstiti koplja. Ono čime Zvezda može da se ponosi jeste činjenica da još uvek nisu poraženi u Milanu od Intera. Pre 43 godine bilo je 1:1 kada je Repčić uspeo da u 75. minutu postigne pogodak (koji će se kasnije ispostaviti kao jedini u dvomeču za crveno-bele jer su poraženi u Beogradu sa 0:1). 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

FK Crvena zvezda Fk Crvena Zvezda

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Vreme se od tada, pa do danas, prilično promenilo. Oba kluba su u međuvremenu podizala pehare Kupa šampiona/Lige šampiona, ali je nova fudbalska era uticala na to da Inter bude prilično ispred srpskog šampiona što se tiče finansija, ulaganja... pa je tako italijanski velikan pre dve sezone igrao finale najelitnijeg takmičenja, ostao redovan učesnik nokaut faza, u timu ima zvezde poput Lautara Martineza, Nikola Barelu... Dakle, sasvim je jasno zašto bi se bod ili pobeda Zvezde smatrala pravim čudom.

Međutim, ne bi bio prvi put da šampion Srbije iznenadi onda kada ga svi otpišu. Ne tako davno, pre četiti godine, crveno-beli su na "San Siru" "plesali", ali doslovno... naterali Interovog najvećeg rivala, Milan, da se čupa za kosu i na kraju posle 1:1 prođe dalje uz pomoć gola u gostima. Bila je to jedna od najboljih utakmica Zvezde u ovom veku, a malo ko je očekivao da će crveno-beli doći u priliku da eliminišu slavne "rosonere" pre prvog sudijskog zvižduka.

Fudbal Fk Crvena Zvezda
 

Dosta nekih nefudbalskih stvari uticali su na to da će Zvezda biti lišena pomoći bar 5.000 navijača koji bi stigli u "grad mode", pa će tako čitav "San Siro" biti u crno-plavim bojama. To će, sasvim jasno, biti velika prednost Intera, ali su navikli crveno-beli da igraju u vatrenim atmosferama, ono što im nedostaje jeste što više ovakvih utakmica. Nije problem poraz, već način na koji se on desi. Sigurno da bi i "zvezdaši" bili zadovoljni ako njihovi ljubimci izgaraju na terenu i pokažu da su se približili elitnom nivou fudbala. Poraz je tu najmanji problem.

Zvezda je protiv Benfike pokazala da može, da ume da se nosi sa jačim od sebe. Malo je nedostajalo da Portugalci napuste Beograd bez sva tri boda, a možda i bez jednog. Ipak, dve jeftine greške i dva rana gola "orlova" pokazala su da se takve stvari surovo kažnjavaju u Ligi šampiona. Crveno-beli upravo to moraju da koriguju, da nauče na svojim greškama i nateraju Inter da se izgubi u taktičkim zamislima Vladana Milojevića.

Milano zovu "grad mode", a jedna od modnih revija održaće se i na "San Siru" večeras od 21.00. Zvezda je spremna da čitavoj Evropi predstavi svoje nove "odevne kombinacije", one koje su trenutno u modi i da pokaže da joj je mesto baš na tim najvećim modnim pistama, da je njen podijum trenutno upravo stadion Intera, "Etihad", "La Luž"... Vreme je da Zvezda obuče najlepše odelo, pa neka to bude i rekreacija onog iz 1981. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading