MNOGO SU SLABI ZA ELITU "Orlovi" u Kordobi pokazali nemoć protiv prvaka Evrope

06:47 | 17-10-2024

Fudbal 0

Tri lopte u mreži odličnog Rajkovića (sedam odbrana) posle 30 šuteva Španaca (!) vraćaju Srbiju u realnost.

Fudbalska reprezentacija Srbije

Bili „orlovi“ u Kordobi. Videli kako (se) igra Španija s njima, dobili (samo) tri lopte u mrežu ponovo odličnog Rajkovića - sedam odbrana! - i vratili se pokisli. I doneli utisak svima nama da su mnogo slabi... za elitu.

Rezultat u porazu od prvaka Evrope (3:0) ne boli koliko nemoć Piksijeve ekipe, nemoć viđena na „Novom Arkanhelu“ (20.345 svedoka) i oličena u svakom statističkom parametru. Primera radi, u šutevima: 10-1 u onima upućenim u okvir gola i 30-3 u ukupnoj broju! Posed lopte, po običaju, uvek je u korist „furije“ (67-33), ne samo protiv reprezentacija kvalitetom nedostojnih A divizije Lige nacija.

- Trebalo bi da budemo pošteni i da kažemo da je Španija druga dimenzija. Ovo je potpuno realna slika. Mi prvi put igramo u A diviziji, s mnogo kadrovskih problema - reče selektor Dragan Stojković.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

A može li Srbija takva kakva je da ostane u najvišem rangu UEFA takmičenja koje je zamenilo dosadne prijateljske susrete? Što je najgore - može uprkos tri španska šamara (Laport 5, Morata 65, Baena 77). Uz bod u Cirihu 15. novembra - da, i remi sa Švajcarcima zvuči kao naučna fantastika posle potopa u Andaluziji - treće mesto koje vodi u baraž za opstanak bilo bi osigurano. Ili uz trijumf nad Dancima, tri dana kasnije u Leskovcu... Fantastika? Uglavnom, zahvaljujući golu najvećeg imena „dinamitaša“ Kristijana Eriksena za konačnih 2:2 u Sankt Galenu „orlovi“ će imati priliku da jure makar za bodom na kultnom atletskom stadionu „Lecigrund“...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading