PETARDA, PA... Šta sad čeka prvaka Srbije? Zlatni dečaci prete Zvezdi!

06:00 | 19-10-2024

Fudbal 0

„Kneževi“ imali petoricu kandidata za prestižnu nagradu koju dodeljuju Italijani, u finalnom izboru ostao jedan, ali kakav...

Elijes ben Segir

Zvezdi nikad nije bilo lako s Francuzima, naprotiv, tek jedna pobeda u 16 susreta dovoljno govori o mukama najtrofejnijeg srpskog kluba kad udari na nekog iz zemlje „galskih petlova“. Računajući i Monako...

Fudbaleri Crvene zvezde ATA Images
 

Prvak Srbije, pošto je „petardom“ ispratio Nišlije, u utorak gostuje predstavniku najpoznatije kneževine u najvišem rangu francuskog fudbala, trenutno na poziciji lidera, u trećem kolu Lige šampiona. Pre dve godine na „Luju Drugom“ domaćin je slavio s 4:1, pošto je prethodno pobedio i na „Marakani“ u grupnoj fazi Lige Evrope - 1:0.

Detalj s meča Monako - Crvena zvezda AP/Daniel Cole
 

U ovoj sezoni razgoropađeni „kneževi“ - imaju i trijumf nad Barselonom u LŠ - opet su bliži pobedi nego Zvezda, smatraju kladionice, koje daju kvotu na keca samo 1,40 (na dvojku 7,75). Sigurno zbog toga što vode u jednoj od Top 5 liga, može biti i zato što trener Adolf Hiter - najbolji na klupi Monaka u 21. veku! - ima u timu nekoliko sjajnih klinaca. Tačnije, čak petoricu koja su bila među 100 u izboru za nagradu „Zlatni dečko“.

Adolf Hiter EPA/SEBASTIEN NOGIER
 

 

Liga šampiona - 3. kolo

UTORAK: Milan - Briž, Monako - Crvena zvezda (18.45), Arsenal - Šahtjor, Aston Vila - Bolonja, Đirona - Slovan, Juventus - Štutgart, PSŽ - PSV, Real - Dortmund, Šturm - Sporting (21.00).
SREDA: Atalanta - Seltik, Brest - Leverkuzen (18.45), Atletiko - Lil, Barselona - Bajern, Benfika - Fejenord, Mančester siti - Sparta, Lajpcig - Liverpul, Salcburg - Dinamo Z, Jang bojs - Inter (21.00).

Torinski dnevnik „Tutosport“, koji dodeljuje prestižnu nagradu od 2003, u kandidate je bio uvrstio Lamina Kamaru (20), Džordža Ilinikinu (18), Kristijana Mavisu (19), Kasuma Uataru (20) i 20-godišnjeg Marokanca Elijesa ben Segira, jedinog koji je ostao u užem izboru od 25 finalista. Monako je s pet predstavnika, uz engleski Brajton, bio najzastupljeniji na prvobitno objavljenoj listi za nagradu koja će biti dodeljena u decembru.

Elijes ben Segir EPA/SEBASTIEN NOGIER
 

Ben Segir, rođen u Francuskoj 2005, dao je dva gola i dva namestio na sedam mečeva u Ligi 1 ove sezone (pre sinoćnjeg s Lansom) i svakako predstavlja veliku pretnju po gol Omrija Glazera, ali treba paziti i na ostale zlatne klince. Srećom po Zvezdu, jedan od dvojice najboljih strelaca „kneževa“ Folarin Balogun ne igra zbog povrede.

Komentari(0)

Loading