KO ĆE NASLEDITI IVICU ILIEVA? Ovo je glavni kandidat za novog sportskog direktora Partizana

16:04 | 25-10-2024

Fudbal 0

Velike promene u Humskoj

ata

Nova uprava Partizana je uzela stvar u svoje ruke i krenula sa velikim promenama kako bi klub što pre stao na noge. Prva važna odluka novog rukovodstva crno-belih jeste smena sportskog diretkora Ivice Ilieva.

Već je poznato i ko bi mogao da bude njegov naslednik. Kako saznaje "Telegraf", prvi kandidat za novog sportskog direktora Partizana je Zlatko Zahović.

Bivši slovenački reprezentativac je nosio crno-beli dres od 1989. do 1993. godine. Za to vreme je igrao zajedno sa Predragom Mijatovićem, članom Radane grupe koji je sa Dankom Lazovićem smenio Ilieva. Kasnije je bio sportski direktor Maribora sa kojim je beležio velike uspehe i uveo ih je u Ligu šampiona.

Zahović je nedavno za "Mozzartsport" izjavio da i dalje voli Partizan i da to ništa ne može da promeni.

- Nikada nisam krio da mi cela familija navija za Partizan. Volim Partizan i tu ljubav ne može ništa da promeni - rekao je Zahovič i dodao:

- Znaš kako, Partizan je ferari. Da bi jurio, moraš da napraviš motor, a to je ekipa. Napraviti motor nije jednostavno. Kad to uradiš, nebitno je ko je za volanom. Onda imaš sistem. Vrlo je bitno da 99 odsto igrača trener ima na raspolaganju prvog dana pripreme za novu sezonu. Kako drugačije da radi?Rešenje za crno-bele vidim jedino u veličini kluba. Toliko ima bivših asova i sposobnih ljudi koji znaju da se nose sa problemima i vide korak ili dva unapred. Plivaju u problemima. Mora da se napravi novi stadion, poboljša infrastruktura. Znam, teško je i zato je potrebno biti mađioničar, da imaš i naklonost sreće.

Tokom njegovog boravka u Mariboru, ovaj klub je osvojio osam titula prvaka Slovenije, igrao dva puta Ligu šampiona i jednom nokaut fazu Lige Evrope.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading