PA, OVO JE HAOS Srbin čestitao rođendan Vladimiru Putinu, pa dobio otkaz

09:01 | 10-10-2023

Fudbal 1

Da li je ovo realno...

Vladimir Putin
Alexander Shcherbak, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Estonski klub malog fudbala Smsrah iz Vijmse dao je otkaz srpskom treneru Vladimiru Jovanoviću.

Predsednik Rusije je 7. oktobra proslavio 71. rođendan, što je Jovanović obeležio javno na svom profilu na društvenim mrežama, nakon čega ga je ne neko "prijavio" klubu i nakon kratkog sastanka odlučeno je da se sa njim raskine ugovor.

Kako prenosi ruska informativna agencija RIA Novosti, Vladimir Jovanović je okačio fotografiju predsednika Rusije i čestitao mu na sledeći način: "Živi dugo, imenjače. Srbi i Rusi, braća zauvek!".

Kako je poručio direktor estonskog kluba Andrej Golovin, Jovanović je otkaz dobio zbog "nekorektnog ponašanja na društvenim mrežama", a da je odluku na kraju prihvatio s razumevanjem. Ipak, u prvoj izjavi nakon ove neobične situacije na Baltiku, srpski trener je kazao da mu niko ne može oduzeti pravo na slobodu govora.

"Ja sam sportista iz zemlje koja ima svoju tradiciju kao što je imaju i Estonci. Uvažavam svakog, ali niko na planeti ne može da mi govori kako ću da razmišljam. To se zove sloboda govora, to je demokratija. Žao mi je što sam na tu temu doživeo ovo gorko iskustvo", kazao je Jovanović.

 

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(1)

Loading
Milan Despotović

10.10.2023 09:47

Tako je brate!