NAJVEĆI PROMAŠAJ REALA Nekada je plesao na terenu, a u penziju odlazi zaboravljen i obrukan

11:57 | 10-10-2023

Fudbal 0

Ko bi rekao da će karijera Edena Azara da se završi na ovakav način

Eden Azar
EPA-EFE/PETER POWELL

- Morate da slušate samog sebe i da kažete kraj na vreme. Posle 16 godina i više od 700 odigranih utakmica, odlučio sam da završim svoju profesionalnu karijeru. Mogao sam da ostvarim san, da igram i da se zabavljam na terenima širom sveta. Tokom moje karijere imao sam sreće da radim sa sjajnim trenerima, menadžerima i fudbalerima i hvala svima za ta vremena, nedostajaćete mi. Želim i da se zahvalim i svojim bivšim klubovima: Lilu, Čelsiju i Real Madridu, kao i reprezentaciji Belgije - istakao je Eden Azar i posebno se zahvalio najbližima na podršci sve ove godine.

Azar je karijeru počeo u Lilu, a potom je nakon osvajanja titule sa ovim klubom u Francuskoj otišao u Čelsi u transferu teškom oko 35 miliona evra. Od 2012. do 2019. godine bio je najbolji igrač ovog kluba i zabeležio je tačno 110 golova na 352 utakmice, tom prilikom osvajajući sve osim Lige šampiona. To je uspeo u Real Madridu 2022. godine, mada nije imao naročito veliki uticaj na igru "kraljevskog kluba".

Zbog povreda, ali i loše igre, nastupio je samo 76 puta za Real Madrid i postigao je tek sedam golova, pa nije iznenađenje što je letos otišao kao slobodan agent. 

U dresu Belgije, čiji je bio kapiten, postigao je 33 gola na 126 nastupa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading