BIVŠI SARADNIK BARAKA BAHARA PROLAZI PAKAO Do detalja opisao situaciju u Izraelu, 36 sati bez struje i vode

14:46 | 10-10-2023

Fudbal 0

Potresna priča oca nekadašnjeg saradnika trenera Crvene zvezde

Barak Bahar

Nekadašnji saradnik Baraka Bahara Gil Ofek, koji je sada tim menadžer Makabija iz Haife, preživeo je pravu noćnu moru kroz koju je prošao i njegov otac Benci.

BAHAR I UPRAVA OČI U OČI Važan sastanak u Zvezdi, evo o čemu se raspravljalo i šta se zamera treneru

On je za "One" otkrio da je njegov otac morao da provede 36 sati bez struje.

Ovih dana, neki od stanovnika Gaze koji su spašeni iz pravog pakla koji su im pripredili militanti Hamasa sada borave u hotelu u kibucu Šafim, gde pokušavaju da se opuste i odmore nakon svega što su proživeli u prethodnom periodu. Među ovim gostima je i Benci Ofek, otac Gila, koji radi u Makabiju.

Gil je pričao o svemu onome što je njegov otac proživeo, pošto je bio zarobljen u svom domu, dok su pripadnici Hamasa šetali napolju.

- Bilo je to oko 36 sati nakon napada na kibuc, dok nismo uspeli da spasimo oca. Teški i izuzetno deprimirajući sati, posebno od onog trenutka kada je veza prekinuta. Kasnije smo shvatili da se tu radi o nestanku struje, kao i vode.

- To je kompleksna situacija, situacija rata. Ceo region bio je pun militanata i konstantnog rata. Na našu radost i radost porodice, imali smo samo dobre vesti i otac je stigao bezbedno. Naša srca su sa porodicama za koje vesti i nisu bile baš dobre. Želim odavde da pošaljem želje za brzim oporavkom povređenima i naša srca su uz porodice čiji voljeni nisu sa nama. Pojačanja za celu državu Izrael i vojnike koji nas čuvaju

Porodice se sada odmaraju u jednom hotelu.

- Porodice jednostavno sede, odmaraju, svaka sa svojim ostatkom familije, verovatno prema mestima gde su živeli i koga poznaju. Neki od njih su takvi da ponekad i ne razumeju šta se dešava i tada dolazi do plača. Teški trenuci su unutra, ali socijalni radnici i država ih prate bez prestanka. Ljudi Izraela su najbolji i donose im sve što im je potrebno. Ima dovoljno hrane i stolovi su postavljeni desetinama metara unapred, samo dođite i uzimajte. Biće dobro, ali sada moramo raditi na mentalnom aspektu, oporaviti se i ići napred - rekao je Gil Ofek.

Za kraj je podelio poruke svog oca koji je sve to preživeo.

- Ušli su u MMD oko 07h, tokom napada raketa na ceo Otaf i Izrael. U 10 ujutru su prvi napadači ušli u kubic i isključili struju i vodu. To je bilo oko 30-ak sati u mraku sa beskrajnim eksplozijama u pozadini. Bilo je čak pokušaja i da uđu u naš stan, ali nisu uspeli. Nekoliko napadača je ubijeno i na ulazu na naš balkon, bilo je eksplozija, granata, to je zapravo ono što se dogodilo ljudima koji su tamo. Sve je sveže i emotivno. Verujem da će svi naučiti lekcije kada završimo rat u koji smo ušli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading