MRAČNI DANI ZA VEZISTU Bahar ga precrtao, a sada bivšem klubu mora da plati astronomsku sumu

10:29 | 11-10-2023

Fudbal 0

Crni dani za vezistu Crvene zvezde Edmunda Ada...

Edmundo Ado
AP Photo/Luis Vieira

Barak Bahar ga je precrtao, a sad ima i veliki problem...

FIFA je obelodanila spor između fudbalera i moldavskog Šerifa, pokrenut 7. jula 2023. godine, odnosno dve nedelje posle promocije Ada u Ljutice Bogdana, a prema odluci fudbalskog tribunala igrač će klubu iz Tiraspolja morati da plati 1.224.693 evra kao naknadu za kršenje ugovora bez opravdanog razloga, uz pet posto godišnje kamate.

U presudi je takođe navedeno da Spartak iz Subotice, klub u koji je vezista prešao, snosi solidarnu odgovornost za isplatu (odnosno da ima moralnu odgovornost s obzirom na to da je igrač po kršenju ugovora iz moldavskog tima stigao upravo u redove superligaša).

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Delimičnu utehu za Ada može da predstavlja odluka suda u njegovu korist kada su u pitanju neisplaćene ovabeze Šerifa, pa će sadašnjem igraču Zvezde na konto leći 35.000 evra od Šerifa.

Pomenutim odlukama prethodio je spor u kojem su predstavnici moldavskog kluba istakli da je igrač u junu 2022. godine otišao u Ganu usled reprezentativnih obaveza, a da mu je 17. juna ustanovljena povreda desnog butnog mišića. Kako se fudbaler nije vratio u predviđenom terminu 23. juna mu je poslata opomena posle koje je kao novi termin povratka definisan 27.6, ali se Ado ni tada nije pojavio u Tiraspolju i čitava farsa trajala je do 29. septembra.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading