MASOVNA HAPŠENJA ZBOG USTAŠKIH PESAMA NA UTAKMICI HRVATSKE Privedeni huligani u Vinkovicima i kod Osijeka

12:42 | 15-10-2023

Fudbal 0

U Hrvatskoj je u toku hapšenje navijača koji su bili učesnici incidenta na utakmici između Hrvatske i Turske koja je igrana u četvrtak u Osijeku.

Navijači Hrvatske
AP Photo/Peter Dejong

Tokom ranih jutarnjih časova u Hrvatskoj je sprovedena akcija hapšenja huligana koji su u osiječkoj "Opus Areni" napravili incident. Ovaj skandal mogao bi skupo da košta hrvatsku selekciju. Povod za hapšenje dogodio se u četvrtak, uoči kvalifikacione utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo naredne godine u Nemačkoj, kada je ekipa Zlatka Dalića ugostila tursku reprezentaciju na novom stadionu Osijeka, koji je završen pobedom gostiju 1:0.

Sada se pojavio snimak kako jedan od huligana prilazi stadionu sa transparentom gde je nacrtano slovo "U", mirno kači transparent na ogradu, posle čega to slika i vraća se istim putem kojim je došao. Sve se desilo nekoliko dana pred duel s Turcima. Istraga još traje, policija detaljno istražuje ovaj slučaj, a do sada je deset privedenih lica iz Osijeka i Vukovara.

Još jedan incident desio se na samoj utakmici kada je nekolicina navijača pevala ustaške pesme, zbog čega bi trećeplasirana selekcija sveta mogla da bude kažnjena, a ukoliko ova kazna stupi na snagu, prete im prazne tribine na Maksimiru protiv Jermenije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading