ŠOKANTAN PORAZ HRVATSKE U VELSU Plasman na EURO doveden u pitanje, zavisi od drugih reprezetacija

22:46 | 15-10-2023

Fudbal 0

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u velikom je problemu posle drugog uzastopnog poraza u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj

Hrvatska
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Selekcija Velsa je u Kardifu, u grupi D, pobedila Vatrene rezultatom 2:1 i obe reprezentacije će odlučujuća dva kola dočekati sa po 10 bodova.

Rezultat sa Ostrva iskoristila je Turska koja je trijumfom protiv Letonije 4:0 direktnim rivalima pobegla šest bodova i praktično obezbedila mesto na EURO.

Dvostruki strelac za Vels bio je veznjak Fulama Hari Vilson u 47. i 60. minutu, a za goste Mario Pašalić u 75. minutu. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

SAVO MILOŠEVIĆ OPTIMISTA PRED DOLAZAK RONALDA Ne bih bio zadovoljan bodom sa Portugalom

 

 

Hrvatska je, dakle, posle poraza od Turske u Osijeku (0:1) pretrpela još jedan bolan neuspeh rezultatom 2:1 iako je u Kardifu imala skoro 70 odsto meča loptu u posedu. Međutim, domaći su bili mnogo konkretniji i od osam udaraca ka golu rivala pet je išlo u okvir gola. Dva su završila iza leđa Dominika Livakovića.

 

 

„Vatreni“ su od osamostaljenja propustili samo kontinentalni šampionat 2000. u Belgiji i Holandiji, a na prethodnom su zaustavljeni u osmini finala.

Turska je na stadionu u Konji, pred 42.000 gledalaca, savladala Letoniju pogocima Junusa Akguna u 58, Čenka Tosuna u 83. i 90+2 i Kerema Akturkoglua u 88. minutu.

Hrvatska u novembru, u poslednja dva kola, gostuje Letoniji (18.11) i dočekuje Jermeniju (21.11), koja i dalje nije otpisana. Vels ide u Jermeniju, a kvalifikacije završava pred svojim navijačima duelom sa Turskom. 

Španija EPA-EFE/Frederik Ringnes NORWAY OUT
 

U isto vreme lider grupe Turska potukla je Letoniju 4:0. Španija je bila bolja od Norveške sa 1:0, Poljska i Moldavija su remizirali, Rumunija je razbila Andoru sa 4:0. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Tagovi:

Komentari(0)

Loading