A, OSTAVKA? Hrvati pene od bese, ne znaju gde udaraju, a selektor se izvinjava...

08:49 | 16-10-2023

Fudbal 0

Selektor Hrvatske Zlato Dalić svestan je problema u kojem se nalazi njegova ekipa

Zlatko Dalić
EPA

Vesl je sa 2:1 pobedio "vatrene" i tako ima napravio veliki problem na putu do Evroskog prvnstva.

- Zaslužen poraz. Protivnik je bio bolji, agresivniji, s više želje. Imamo problem napred, bez ideje za gol, dve utakmice koje su nas dovele u jako tešku situaciju da zavisimo o drugima. Kao i uvek, preuzimam krivicu - rekao je Dalić i dodao:

- Nismo imali agresiju, mislim da smo imali to s Juranovićeve njegove strane, ali nismo imali ideje u napadu. Moramo da se zabrinemo, nemamo energije, ne stvorimo niti jednu šansu, to je problem. Nismo imali kreaciju, izostalo je u obe utakmice, zaista je bilo jako, jako loše. Moramo svi dići glavu, izviniti se za ovo, čekati te dve utakmice, neće biti lako, mora se nešto i poklopiti. Nadam se da će se u ovih 20 dana neki igrači i oporaviti i da će biti bolje.

Meč u Velsu ogolio je mnogo problema u timu Hrvatske. Primetno je da bez iskusnog Ivana Perišića koji uvek daje maksimum za nacionalni tim to jednostavno nije ista ekipa, a izostanci napadača Bruna Petkovića i Marka Livaje - iako nijedan nisu svetska klasa - nenadoknadiv je za Hrvate. Ipak, Dalić je optimista kada je posao u kvalifiakcijama u pitanju!

- Hteli smo da okrenemo situaciju, probamo preko krila jer je Juranović imao mali problem, ali naša greška i primimo gol, protivnik agresivan uz podršku publike i dao nam je i drugi gol", kaže selektor Hrvatske, koji vidi rešenje za nastalu situaciju: "Naravno da smo ljuti što smo došli u ovu situaciju, ali očigledno mi ne možemo ništa glatko da napravimo. Moramo da gledamo kako da se podignemo, to je najvažnije, da ovo prebrodimo, da se saberemo, to je za nas biti ili ne biti - zakljuičio je Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading