I OVA REPREZENTACIJA ĆE NAVIJATI ZA "ORLOVE" Evo ko dobija mesto Srbije u plej-ofu ako direktno ode na EP

18:41 | 18-10-2023

Fudbal 0

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas kako će izgledati plej-of za Evropsko prvenstvo preko koga će se sledećeg marta 12 selekcija boriti za poslednja tri mesta za odlazak u Nemačku.

Fudbalska reprezentacija Srbije
Tanjug/Ap/Darko Vojinović


Srbija je osvajanjem prvog mesta u prošlogodišnjoj Ligi nacija B obezbedila plasman u Ligu nacija A, samim tim i osigurala sebi eventualni plej-of za plasman na Evropsko prvenstvo u slučaju da ne obezbedi odlazak u Nemačku preko kvalifikacija. Srbija se sad nalazi na bod od plasmana na EURO, mada može i bez njega da ode u Nemačku ako Crna Gora ne osvoji svih šest bodova u poslednja dva meča, protiv Litvanije kod kuće i u gostima protiv Mađarske. 

Na zvaničnom sajtu UEFA danas je objašnjeno ko će sve igrati u plej-ofu sledećeg marta ako stanje na tabelama kvalifikacionih grupa ostane nepromenjeno posle novembarskih mečeva.

Imajući u vidu da su pobednici Lige nacija B Škoti i teoretski obezbedili plasman na EURO, i da su Srbi na korak od tog cilja, UEFA je saopštila da će njihova mesta u plej-ofu dobiti dve najbolje drugoplasirane selekcije iz Lige nacija B, a to su Škotska i Island (pošto je Ukrajina trenutno na mestu koje vodi direktno na EP). 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Fudbalska reprezentacija Srbije Tanjug/Ap/Darko Vojinović

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

 

Ukoliko ne bude velikih preokreta posle novembarskih mečeva, u plej-ofu Lige nacija A igraće Hrvatska - Estonija i Italija - Poljska. U plej-ofu Lige nacija B igraće Izrael - Island i Bosna i Hercegovina - Finska. U plej-ofu Lige nacija C igraće Gruzija - Luksemburg - Grčka - Kazahstan. 

Pobednici polufinala iz svake Lige nacija će međusobno u finalu igrati za plasman na EURO, a za svako finale domaćin će biti određen žrebom. Mečevi plej-ofa planirani su za period od 21. do 26. marta sledeće godine. 
Direktan plasman na EP su uz domaćina Nemačku preko kvalifikacija već obezbedili i Francuska, Austrija, Belgija, Engleska, Turska, Portugal, Španija i Škotska. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading