SKANDAL U ENGLESKOJ Navijači Mančester sitija vređali Bobija Čarltona, "građani" mole za oprost

14:55 | 23-10-2023

Fudbal 0

Ovo pomera sve granice normalnosti

Bobi Čarlton
Tanjug/Ap

Tužna vest potresla je Englesku nakon što je Bobi Čarlton preminuo u 87. godini života.

KO JE BIO SER BOBI ČARLTON? Preživeo avionsku nesreću nakon meča u Beogradu, smatra se jednim od najvećih, možda i najvećim u istoriji Engleske

Većina navijača se od legende oprašta porukama, a navijači Mančester sitija su napravili skandalozan potez.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Oni su pevali uvredljive pesme na račun preminulog fudbalera i jednog od najvećih ikada.

Pevali su "Bobi je u kutiji" aludirajući na smrt legendarnog fudbalera, a svet je ostao zgrožen ponašanjem navijača "plavaca".

Klub se odmah oglasio zamolivši da im Junajted oprosti i da će dodatno ispitati slučaj kako bi se prikupile informacije o svemu što se dogodilo.

- Mančester siti je veoma razočaran na navode o uvredljivom skandiranju malog broja pojedinaca seru Bobiju Čarltonu u pojedinim delovima stadiona "Etihad" tokom poluvremena meča protiv Brajtona. Klub najoštrije osuđuje taj gest i izvinjava se bez rezerve porodici i prijateljima ser Bobija, kao i svima u Mančester junajtedu. Baš na današnji dan kada bi ceo stadion trebalo da oda počast našoj legendi Frensisu Liju, navijači Mančester sitija treba da razumeju i da podjednako cene sve, zbog poštovanja prema igri - izvinjenje je Sitija, a na koje se nadovezuje ostatak saopštenja:

- Naš tim za bezbednost gleda materijal sa video snimaka, napravljenih u delovima stadiona u kojima je snimljen taj video. Zahvalni smo onima koji su već prijavili ovo i nastavićemo da sakupljamo sve informacije koje bi nam pomogle da identifikujemo pojedince koji su učestvovali u ovome, da bismo mogli da preduzmemo adekvatne akcije. Navijače koji vide ili čuju takvo ponašanje ohrabrujemo da nam pošalju i da našem posvećenom sigurnosnom timu jave šta su videli - ističe se u Sitiju.

 

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading