"Crveno-beli će pobediti..."

10:50 | 26-10-2023

Fudbal 0

Malo se ko nadao da će se to desiti u Lajpcigu, a moglo je.

Lajpcig - Zvezda
AP Photo/Matthias Schrader

Jesenja noć u Lajpcigu neće se dugo pamtiti među navijačima Crvene zvezde, možda samo kod onih koji su krenuli put Istočne Nemačke i uživo pratili meč sa tribina "Red Bul arene". Oni koji nisu bili među tih pet hiljada verovatno su već arhivirali ovaj poraz (1:3).

Šampion Srbije odigrao je možda najbolju partiju u grupnoj fazi ove sezone nije da nisu mogli da dođu do bitnih bodova i trgnu se iz rezultatske krize, ali... 

U nekoliko navrata nedostajao je samo završni pas ili nekoliko sekundi da lopta završi tamo gde treba, a onda možda i iza leđa golmana domaćih. To se, ipak, nije desilo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Zvezda je ostala bez još jednog evropskoj trijumfa. Posle četiri godine ništa se nije promenilo od onog trijumfa protiv Olimpijakosa (3:1). Od tada crveno-beli nemaju trijumf u Ligi šampiona. Neko bi rekao da je teško očekivati da se tako nešto desi u Lajpcigu. Istina, ali sa takvim stavom, realno, ne treba ni igrati elitno takmičenje.

VATREN POČETAK U LAJPCIGU Bakljada navijača Zvezde pred meč sa Nemcima (VIDEO)

Igra šampiona Srbije, šansa mladim igračima, konačno jasna ideja kako bi trebalo da izgleda tim crveno-belih... To su stvari koje mogu da raduju i ohrabre. Sezona je duga, a najbitnije bitke tek dolaze. Treba ih dočekati spreman i uigran.

Delovalo je, kao malo puta ove sezone, da srpski tim konačno ima "rep i glavu", da se znalo ko šta radi na terenu. To je je bar jedna pobeda, rezultatska ne, ali malim pobedama stići će i ona velika.

Možda je Zvezda poražena, ali kao što kaže parola navijača Lajpciga: "crveno-beli će pobediti". 

Možda ta pobeda stigne baš protiv Lajpciga u Beogradu, možda u Bernu...

Jednom sigurno hoće, jedino je pitanje kada i koliko će navijači čekati na da se prekine post dug četiri godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading