IZNENAĐENJE ILI NE, ON JE PONOVO NAJBOLJI Mesiju osma Zlatna lopta

22:34 | 30-10-2023

Fudbal 0

Argentinac je ponovo najbolji na svetu.

Lionel Mesi
AP Photo/Michel Euler

 

Kapiten Argentine i član Intera iz Majamija Lionel Mesi osmi put u karijeri osvojio je nagradu Frans fudbala "Zlatna lopta" za najboljeg fudbalera sezone.

Mesi je u sezoni 2022/2023 predvodio Argentinu do istorijske titule na Mundijalu u Kataru i pobedio je ispred Erlinga Halanda iz Mančester Sitija i Kilijana Mbapea iz PSŽ-a. Trofej mu je predao čuveni Englez Dejvid Bekam, vlasnik Intera koji ga je i doveo u Majami.

U ženskoj konkurenciji najbolja je fudbalerka Barselone Aitana Bonmati, kojoj je nagradu predao Novak Đoković.

Lionel Mesi AP Photo/Michel Euler
 

Golman Aston Vile i reprezentacije Argentine Emilijano Martinez osvojio je nagradu "Lav Jašin", za najboljeg čuvara mreže.

Nagrada "Gerd Miler" za najboljeg strelca pripala je Halandu, koji je prošle sezone na 53 meča u svim takmičenjima za Mančester Siti postigao 52 pogotka i vodio tim do triple krune - Liga šampiona, Premijer liga i FA kup.

Fudbaler Real Madrida Džud Belingem osvojio je "Kopa trofej", nagradu namenjenu najboljem mladom fudbaleru, odnosno igraču do 21 godine. Nagradu "Sokrates" za humanitarni rad dobio je njegov klupski kolega Vinisijus, za rad njegove fondacije koja pomaže siromašnoj brazilskoj deci.

@bizportal.rs Novak je na ruku stavio Hublot Big Bang Unico Yellow Magic, novi keramički mode u žuto-crnoj boji. A koliko košta? #NovakĐoković #HublotSat #Tenis #Šampion #LuksuzniSatovi #bizportal #luskuz #novac #nole #djokernole #novakdjokovic #bogati #fyp #fypシ #fypシ ♬ original sound - BizPortal.rs

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading