EUFORIJA NE PRESTAJE Evo šta je Crvenoj zvezdi potrebno da bi obezbedila evropsko proleće

14:00 | 08-11-2023

Fudbal 0

Crvena zvezda je posle poraza od Lajpciga (2:1) u četvrtom kolu grupne faze Lige šampiona, ostala bez šanse za plasman u plej-of, ali ne i proleća u Evropi

Zvezda - Lajpcig
Marko Metlaš

Do kraja prvog dela takmičenja, ostalo je još dva meča, gde će crveno-beli imati šansu da obezbede nokaut fazu Lige Evrope. 

Izabranici Baraka Bahara imaju šansu da ostanu u Evropi, ukoliko zadrže treće mesto u grupi i ostanu iznad Jang Bojsa.

Zvezdi je ostalo još dva meča do kraja grupne faze Lige šampiona, očekuje ih duel sa Jang Bojsom 28. novembra, kao i poslednje kolo 13. decembra protiv Mančester sitija na stadionu "Rajko Mitić". 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Sa druge strane ekipa iz Berna gostuje Lajpcigu u šestoj rundi. 

Oba tima imaju po jedan bod posle četiri kola, samo što je gol razlika na strani beogradske ekipe. Zvezda ima -5 (5:10), u odnosu na Jang Bojs -7 (4:11). 

MOĆNA PORUKA BARAKA BAHARA Trener crveno-belih jednim detaljem privukao pažnju, evo šta je poručio čitavom svetu posle meča sa Lajpcigom (FOTO)

Računica je jasna, pobeda portiv švajcarskog predstavnika definitivno vodi u nokaut fazu Lige Evrope, poraz znači kraj, dok remi može da donese "sunčano proleće". 

Ipak, ukoliko bi došlo do remija, odlučivalo bi poslednje kolo.

Pod uslovom da remiziraju kao u Begradu, gde je bilo 2:2 i obe ekipe izgube ili odigraju nerešeno sa favoritima u poslednjoj rundi, Zvezda će i definitivno biti treća.

S obzirom da je pravilo "gol u gostima" ukinuto pred početak sezone 2021/22, ono ne važi ni u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Crveno-beli mogu da ostanu bez trećeg mesta, ukoliko u Bernu bude nerešeno, izgube od Sitija, a Jang Bojs ostane neporažen u Lajpcigu.

Shodno tome, izabranicima Baraka Bahara je u jednom od scenarija dovoljan i nerešen rezultat u Bernu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading