BOKS SPEKTAKL OBELEŽIO I BORIŠA SIMANIĆ Nina Radovanović osvojila WBC pojas, Marko Nikolić postao prvak Srbije

14:00 | 09-11-2023

Fudbal 0

Reviju u hotelu „Majdan“ prisustvom uveličao košarkaš Boriša Simanić, a pesmu „Govori, Gospode“ otpevala Anđela Ignjatović Breskvica

Marko Nikolić
SPBS

Sve ono najlepše što plemenita veština može da pruži viđeno je pod svodovima kristalne dvorane hotela „Majdan“ u sredu uveče, kad je održan drugi Memorijal prof. dr Miroslav Popović u čast legende domaćeg, ali i svetskog, boksa - velikog Džerija! 

Kruna večeri bila je borba dve sjajne dame, naše Nine Radovanović i gošće iz Francuske Suad Masmudi. Posle 10 rundi rovovske bitke srpska olimpijka slavila je pobedu jednoglasnom odlukom sudija i oko njenog struka zasijao je pojas WBC Francophone. 

Hvala svima, hvala od srca! Jedan od najvećih uspeha u mojoj karijeri, drago mi je što sam opravdala očekivanja navijača - kratko je posle meča poručila Nina.

Marko Nikolić SPBS
 

Munje su sevale i u meču pre dama. Marko Nikolić i Darko Stevanović u ring su ušli uz pesmu „Govori, Gospode“, koju je uživo izvela Anđela Ignjatović Breskvica, i borili se za pojas profesionalnog prvaka Srbije u poluteškoj kategoriji. Viđen je pravi muški boks, bez zadrške i kalkulacija. Oba borca modrih lica završila su megdan, ali prijateljski, sa zagrljajem. Pobedio je Marko Nikolić.

SEVAĆE PESNICE U HOTELU MAJDAN 8. NOVEMBRA Nikad jači boks u Beogradu na Memorijalu Miroslav Popović

- Dugo me ovako neko nije udarao jako, kao što je to radio Darko, sjajan je borac. Drago mi je što sam pobedio, za moje sinove i suprugu Anđelu - u dahu je izjavio Nikolić i otkrio:

- Već u petak idem na operaciju uha, desne bubne opne. Hvala prijatelju Jovanu Roganoviću i njegovoj klinici „Profesional Medic“ jer su mi za taj zahvat obezbedili jednog od najboljih doktora.

Marko Nikolić SPBS
 

Osim pobednika, veliki ponos zbog sjajnog spektakla u hotelu „Majdan“ osećali su i Lena i Luka, deca legendarnog Džerija i vodeći ljudi Srpske federacije profesionalnog boksa.

Marko Nikolić SPBS
 

- Veče za uživanje i pamćenje! Čestitam šampionima, ali i ostalim učesnicima revije, koji su prikazali sjajan boks. Videli ste da je sala bila krcata, tražilo se mesto više. To je naš otac zaslužio, i više od toga, obećavamo da ćemo dati sve od sebe da treći memorijal bude na još višem nivou - poručili su Lena i Luka.

Marko Nikolić SPBS
 

Treba istaći da je, pored mnogih bokserskih legendi, reviju iz prvog reda ispratio i Boriša Simanić, srpski košarkaš koji je, boreći se za Srbiju, posle povrede na Svetskom prvenstvu na Filipinima ostao bez bubrega. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading