EVROPA? AHA... Bivši Piksijev učenik šokiran u lažnoj državi: Priština svinjac!

06:30 | 14-11-2023

Fudbal 0

Navikli smo na normalne uslove, a ovde je bilo teško pokazati jednostavne stvari, poručuje legenda izraelske reprezentacije

Fudbaler Izraela u Prištini
AP/Visar Kryeziu

 

Bruka! Od rezultata Izraelaca na gostovanju u Prištini, a još više od terena na kojem su Eran Zahavi i društvo sapleteni u kvalifikacijama za EP 2024.

Fudbaleri Izraela u Prištini EPA/GEORGI LICOVSKI
 

Divljaci zviždali slomljenom srcu

Zahavi, Zvezdin golman Glazer, kapiten Dasa i ostali reprezentativci su tokom intoniranja himne rukama pokazivali neobičan znak - simbol pola srca - odajući počast taocima koje Hamas drži zarobljene u Gazi. To je, međutim, praćeno salvama zvižduka oko 5.000 divljaka s tribina.
- Simbol ukazuje da srce nije celo bez njihovog povratka kućama, ali je ukaljan glasnim zvižducima domaćih navijača - naveo je „Tajms of Izrael“.

Selekcija lažne države, tridesetak mesta slabije rangirana na FIFA listi, pobedila je goste iz Tel Aviva 1:0 (Rašica 41) i udaljila ih od šampionata kontinenta. Taj kiks, verovatno presudan u borbi s Rumunijom i Švajcarskom za dva mesta u avionu za Nemačku, teško je pao legendi izraelske reprezentacije. Bes je iskalio kritikujući travnjak stadiona „Fadilj Vokri“.

Fudbaleri Izraela u Prištini EPA/GEORGI LICOVSKI
 

- Ovo je više svinjac nego fudbalski teren. Znali smo da neće biti lako u takvoj situaciji i nismo uzeli bodove. Navikli smo na normalne uslove, a ovde je bilo teško pokazati jednostavne stvari. Nije rival odigrao grandiozno. Ovde nije bilo fudbala - istakao je 36-godišnji Zahavi, koji je najbolji deo internacionalne karijere odigrao pod komandom Dragana Stojkovića Piksija u kineskom Gvangdžouu (103 gola na 117 mečeva). 

Eran Zahavi AP/Czarek Sokolowski
 

Izrael posle poraza od tzv. Kosova zauzima treće mesto u grupi I (11 bodova iz sedam mečeva) iza Švajcarske (15 iz sedam) i lidera Rumunije (16 iz osam). Sutra u Mađarskoj dočekuje Švajcarsku...

Komentari(0)

Loading