BEZ NJIH SRBIJA NE SME DA OSTANE Piksi dobio mnogo važno upozorenje, od ovoga zavisi budućnost

09:30 | 15-11-2023

Fudbal 0

Selektor Dragan Stojković Piksi dobio je iskren savet...

Piksi
Alo/Marko Metlaš

Fudbalski radnik Ranko Stojić smatra da neke igrače ne smemo da izgubimo.

- Hvalio sam u više navrata stručni štab i selektora Stojkovića, direktora Stojanovića zbog Lazara Samardžića. Videćemo u budućnosti koliko smo sa njim dobili. Opet, ne sviđa mi se narativ oko Aleksandra Pavlovića iz Bajerna. Deluje mi da je Piksi bio nespreman za to pitanje. Svaki detalj je važan, zato je po Srbiju loše ono što je izjavljeno vezano za Pavlovića. Čita to taj momak, njegovi roditelji, agenti... Zato me sve podseća, gledajući realno, na amaterizam. Izgubili smo Filipa Ugrinića, debelo kasnimo oko Dariana Maleša, a posebno oko Stefana Bajčetića. Taj momak igra kapitalnu poziciju, to su "šestica" i "osmica", a momak je profil modernog igrača - rekao je Stojić za "Kurir".

Nastavio je u istom ritmu.

- Otvoreno kažem da oko Stefana Bajčetića nije učinjeno dovoljno. Mora to mnogo bolje, trebalo bi da znaju ljudi iz Saveza. U Liverpulu je neko morao da bude koliko god treba, samo da tog momka ubedimo da igra za nas. Srbija nema luksuz da gubi igrače kao što su Bajčetić, Maleš ili Ugrinić! Taj luksuz možda mogu da imaju Englezi i Francuzi. Mi Srbi ne! Mi smo daleko od toga. Svaki igrač je kapitalan i svaka reč izrečena u javnosti je važna. Ima još naše dece i moramo da ih privolimo da igraju za Srbiju. Svim sredstvima!

Ranko Stojić ne dovodi u sumnju plasman Srbije na EP u Nemačkoj sledeće godine.

- Verujem da je realno. Crnogorci teško mogu da dobiju obe utakmice. Mađari ne smeju da se igraju, jer ako izgube od Bugarske i Crne Gore, a mi pobedimo Bugarsku, oni su u problemu. Bila bi nacionalna katastrofa i ogromno iznaneđanje da ne odemo u Nemačku. Ne verujem u taj scenario!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading