BILO BI ME SRAMOTA DA TO TRAŽIM OD SVOJIH IGRAČA Trener Vojvodine zagonetan posle poraza od Zvezde

19:15 | 25-11-2023

Fudbal 0

Nije uspela Vojvodina da otkine bod ili bodove Crvenoj zvezdi

FK Vojvodina
Alo/ Marko Metlaš

Posle spektakla na Karađorđu, šampion Srbije je savladao Novosađane sa 2:1 (2:1), u 16. kolu Superlige Srbije. 

Nakon meča se oglasio Ranko Popović, strateg Vojvodine, koji je izneo prilično zanimljivo zapažanje nakon susreta.

- Ono što bih hteo da kažem, to ne smem da kažem, ali nažalost kada su nam svima puna usta slobode govora, to nam je sada onemogućeno. Pogotovo kada se izgubi utakmica ja ne volim da komentarišem neke stvari, ali one su uticale na ishod. Ipak, mi smo napravili greške, mogli smo dva puta bolje da reagujemo, ali smo insistirali do kraja, pritisli smo Zvezdu, jedina želja im je bila ko će više da se valja.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Poručio je da želi Zvezdi svu sreću u Švajcarskoj.

- Od srca im želim da prođu dalje i da u Švajcarskoj upišu dobar rezultat, ali ovo je dokaz zašto smo ovako prošli u Evropi. Mene bi bilo sramota da to tražim svojim igračima. 

Dodao je, ipak, i da neke stvari zamera i svojim fudbalerima.

- Meni je parametar poštovanje, ja tražim od svojih igrača da se ne bune. Moramo dosta toga da ispravimo, neki igrači nemaju iskustvo, falilo nam je mirnoće, ali je u drugom poluvremenu bilo dosta nervoze, valjanja, odugovlačenja... Nadam se da će pogledati snimak, golman ne može da drži loptu beskonačno kod sebe. Tako se ne igra u Evropi.

Popović je istakao i da je bio vrlo lep ambijent na Karađorđu.

- Lep ambijent, nama ostaje da radimo i da idemo u pravcu da se razvijamo, da ubrzamo igru, odgovorimo lepo i pozitivno, da pokažemo da nas zanima igra na gol više.

BUKARI JE NOĆNA MORA NOVOSAĐANA Zvezda nastavila sjajan niz u "srpskoj Atini", reprezentativac Gane srušio Vojvodinu i najavio meč sezone u Bernu (VIDEO)

Pričao je Popović i zašto je doneo odluku da Bukinac krene na mestu levog beka.

- Ne smemo da gubimo poštovanje. Zalutao sigurno nije, ima svoje kvalitete, on je najbrži igrač na toj poziciji, morao je Bukariju da parira. Svi imamo neke favorite, ja gledam ko je najbolji u tom trenutku, imali smo sve igrače na raspolaganju, Đorđević je odličan, ali je grešio u prvom meču, zato sam sve stavio na vagu i doneo takvu odluku. Bukinac dođe na utakmicu dan ranije, zbog reprezentacije, da je bilo drugačije, verovatno bi bolje izgledao.

Još jednom je istakao da ne želi da komentariše suđenje.

 - Ja to neću komentarisati, jednostavno ne smem. Ostaviću vama da mislite o tome. Ja bih rekao mnogo stvari, ali bi me pogrešno razumeli, pa posle kaznili. Znam da su me posle jednog meča sudije nazvale i priznale da su pogrešile. To je velika stvar. Danas Zvezda nije dobila žuti karton zbog nečega zbog čega smo mi dobili u prošlom kolu.

Popović je nakon meča citirao Njegoša, ali je ostao zagonetan oko tih stihova.

- Mi smo igrali časno, nemamo čega da se stidimo. A ovo ostalo sami zaključite i istražite - zaključio je Popović. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading