OD OVOGA GORE NE MOŽE Velika bruka srpskog fudbala, poljuljao se koeficijent, samo jedna pobeda u 23 utakmice

07:00 | 04-12-2023

Fudbal 2

Očekivanja su bila velika

FK Crvena zvezda
Marko Metlaš/Alo

Srpski klubovi su ove godine u Evropi doživeli težak udarac. On je ponižen na svim frontovima, a da stvar bude gora, takmičenja još uvek nisu gotova.

Crvena zvezda je ušla direktno u grupnu fazu Lige šampiona, TSC je kao vicešampion igrao kvalifikacije za najelitnije evropsko takmičenje, a u džepu je imao minimalno Ligu Evrope.

OLAJINKA MATIRAO NAPREDAK Zvezda minimalcem "pod Bagdalom" nastavila trku za Partizanom

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Čukarički je igrao kvalifikacije za Ligu Evrope, a imao je zagarantovano mesto u Ligi konferencija, dok su Partizan i Vojvodina mogli da se domognu Lige konferencija preko kvalifikacija.

Velika su bila očekivanja pre svega od Crvene zvezde koja je uložila ogroman novac u pojačanja. Dolaskom Baraka Bahara, ova Zvezda je imala zacrtane velike ciljeve.

U Ligi šampiona su izvukli Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs. Očekivalo se da barem završe na trećem mestu koje obezbeđuje proleće u Evropi i igranje u nokaut fazi Lige Evrope.

Nije se očekivalo da crveno-beli dobiju Siti i Lajpcig, ali je veliko poniženje doživljeno od strane švajcarskog tima, protiv koga je ekipa Baraka Bahara usepla da uzme samo jedan bod.

Crveno-beli trenutno u Ligi šampiona imaju skor od četiri poraza i jednog remija, uz gol razliku 5:12 a sva je prilika da na svom kontu neće imati pobedu ni protiv Mančester sitija u poslednjem kolu.

U drugom takmičenju po jačini učestvuje TSC.

Nisu uspeli da prođu Bragu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa su išli direktno u Ligu Evrope.

Izvukli su veoma tešku grupu - Vest Hem, Frajburg i Olimpijakos.

Topolčani su četiri puta poraženi, dva puta od Vest Hema, dva puta od Frajburga, a uspeli su da uzmu bod Olimpijakosu protiv koga će igrati u poslednjem kolu i imaju šansu za prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Fudbal Marko Metlaš/ Alo
 

Tim iz Bačke Topole trenutno ima gol razliku 4:14.

Treći tim u grupnoj fazi je Čukarički. Igraju u Ligi konferencije i takođe su izvukli tešku grupu gde su im protivnici Fiorentina, Genk i Ferencvaroš.

FK Čukarički EPA
 

"Brđani" su ispali od Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa su morali da se premeste u ovo takmičenje.

Bila je ekipa sa Banovog brda blizu boda protiv Ferencvaroša na svom terenu, ali je Aleksandar Pešić fantastičnim golom uskratio Čukarički uzimanja istorijskog boda.

Posle pet utakmica imaju pet poraza uz gol razliku 2:14.

Partizan i Vojvodina su se još ranije oprostili od Evrope.

Crno-beli su poraženi od Sabaha, ali su u revanšu ipak uspeli da dođu do pobede i prođu u nokaut fazu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ujedno je to bila i jedina pobeda nekog našeg tima u Evropi ove sezone.

Iz takmičenja ih je izbacio danski Nordsjeland koji ih je "pregazio" na domaćem terenu rezultatom 5:0, dok je na stadionu Partizana bilo 1:0 za danski tim.

Vojvodina je ispala već na početku takmičenja protiv kiparskog Apoela.

Kada se uzmu sve utakmice, srpski klubovi su ove sezone, do sada odigrali 23 utakmice, a imaju 20 poraza, dva remija i jednu pobedu.

To će uticati na smanjenje broja klubova u Evropi naredne godine.

Definitivno jedna od najgorih sezona koju treba što pre zaboraviti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

 

Komentari(2)

Loading
boki

04.12.2023 07:15

Kada politicar vodi fudbal to se desava i bice jis gore.Domaci fudbal je unisten nemamo trenera strucnih omladinske skole lise a klubove vode politicari tsjkuni jos da bude gore taj nerad drzava deli novac zvzdi i partizanu .

kostadin

04.12.2023 07:29

Bilo bi realno i pravedno da se za fudbal izdvaja i daje uskladu sa KOEFICIJENTOM. Dakle direktno proporcionalno povećanju koficijenta.