JAKE EMOCIJE Siniša Mihajlović sa neba gledao najvažniju noć fudbala u Italiji (FOTO)

11:02 | 05-12-2023

Fudbal 0

Bilo je ovo baš emovitno...

Siniša Mihajlović
EPA/Serena Campanini

"Gran Gala del Kalčo", ceremonija dodela najboljima u prethodnoj sezoni i kalendarskoj godini, održana je u Milanu u ponedeljak uveče a bilo je emotivno...

Nagrada za najbolji klub sezone 2022/2023 ide Napoliju, a dodeljena je predsedniku Aureliju De Laurentisu.

- Bila je to nezaboravna godina. Doneli smo osmeh u grad, moramo da zahvalimo Spaletiju, koga sam već želeo da vidim u reprezentaciji kada je bio u Rusiji. Zahvaljujem svojim igračima, Kristijanu Đuntoliju i pre svega navijačima Napolija koji to zaslužuju. Zapanjilo me je to što se proslavljalo mesecima, uključujući i one koji su nas pratili iz inostranstva. U drugim gradovima jedva da su izdržali dan...

Lučano Spaleti osvojio je nagradu za najboljeg trenera godine. Protagonista trijumfalne avanture koja je prošle sezone donela skudeto Napoliju, pobedio je Simonea Inzagija i Mauricija Sarija. 

U najboljem timu viđeno je pet igrača iz Napolija, tri iz Intera i isto toliko iz Milana: Manjan, Di Lorenco, Bastoni, Kim, Teo Ernandez, Barela, Lobotka, Čalhanoglu, Kvarachelija, Osimhen, Leao.

Najbolji mladi igrač u Seriji B je Đovani Fabijan, vezni igrač Intera koji posle pozajmice Ređini ove godine igra za Bolonju Tijaga Mote. Rođen 2003. godine, prošle godine je postigao 8 golova u 36 nastupa. Daniele Orsato je osvojio nagradu za najboljeg sudiju godine, u glasanju je pretekao kolege Maresku i Čifija. 

Ceremonija je imala i dirljiv momenat - Siniša Mihajlović i Đanluka Vijali dobili su poseban omaž. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading