Vlahoviću zavide Salah, Son i Nejmar

09:00 | 09-12-2023

Fudbal 0

Srpski napadač iz Juventusa trenutno je procennje na 70 miliona evra i u gornjem je domu najvrednijih svetskih fudbalera

Dušan Vlahović
Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Dušan Vlahović ima tek 23 godine, ali i zavidnu karijeru protkanu dobrim igrama i golovima u klubovima i reprezentaciji Srbije. U Evropi to umeju da cene pa ga je specijalizovani sajt "Transfermarkt" procenio na 70 miliona evra, čime se svrstao u gornji dom, a od nejga manje vrede mnoge veličine. Možda ćete se iznenaditi, ali Vlahoviću u leđa gledaju Salah, Son, Dembele, nekada bio najveći talenat svetskog fudbala, Nejmar i mnogi drugi.

VLAHOVIĆ OTKRIO DETALJE KOJE NISMO ZNALI Prešao sa košarke na fudbal, majka imala jednu želju, Duci pokušao da je ispuni

Vlahović ne samo da je najskuplji vće je i jedini Srbin u odabranom društvu koje predovde Haland i Mbape čija je aktuelna cena 180 miliona evra. Haland "neće niđe", a Francuz bi mogao u Real gde su već veoma vredni Belingem, Vinisijus, Rodrigo, Kamavinga i Čuameni.

Jasno je da Vlahović može da napreduje, najverovatnije u novom klubu jer se šuška o rastanku sa "starom damom". Zbog toga je zanimljiv presek situacije, sa akcentom na one koji su skuplji a mogu da napreduju. Pre svih u toj grupi su Belingem (Real), Saka (Arsenal), povređeni Pedri i Gavi (Barselona), Virc (Leverkuzen) i Simons (Lajpcig). Vreme polako gazi De Brujnea, De Jonga, Fodena, Edegarda, Nkunkua, De Lihta, Bernarda Silvu, Griliša, Kimiha... a ima i onih koji

stagniraju (mada mnogi misle i da je sa Vlahovićem isti slučaj) poput Čuamenija, Kamavinge, Gvardiola, Musijale, Kaiseda...

Poput Srbije, po jednog predstavnika imaju Hrvatska (Gvardiol)i Mađarska (Soboslai),,,a kao iznenađenje dva ima Kanada (Dejvis i Dejvid). Primetno je da napreduju momci iz Azije, jer Kim, Kubo i Mitoma dokazuju da mogu da ugroze Evropljane, Južnoamerikance i Afrikance koji tradicionalno dominiraju.

FUDBALERI SA NAJVEĆOM VREDNOSTI

1. Haland (Man. siti) 180

Mbape (PSŽ)

3. Belingem (Real) 150

Vinisijus (Real)

5. Saka (Arsenal) 120

Osimen (Napoli)

7. Musijala (Bajern) 110

Foden (Man. siti)

Kejn (Bajern)

10. Pedri (Barselona) 100

Rodrigo (Real)

Rajs (Arsenal)

Valverde (Real)

Martinez (Inter)

Rodri (Man. siti)

18. Gavi (Barselona) 90

Kamavinga (Real)

Kaisedo (Čelsi)

Čuameni (Real)

Leao (Milan)

Edegard (Arsenal)

De Jong (Barselona)

23. Virc (Bajer L.) 85

Kvarachelija (Napoli)

Gimaraeš (Njukasl)

26. Gvardiol (Man. siti) 80

Martineli (Arsenal)

Fernandez (Čelsi)

Alvarez (Man. siti)

Kolo Muani (PSŽ)

Nkunku (Čelsi)

Ruben Diaš (Man. siti)

Bernardo Silva (Man. siti)

34. Rašford (Man. junajted) 75

Luis Dijaz (Liverpul)

Gabrijel Žesus (Arsenal)

Barela (Inter)

Sane (Bajern)

Griliš (Man. siti)

Kimih (Bajern)

Fernadeš (Man. junajted)

42. Simons (Lajpcig) 70

Saliba (Arsenal)

Soboslai (Liveprul)

Dejvis (Bajern)

VLAHOVIĆ (Juventus)

De Liht (Bajern)

Arauho (Barselona)

Isak (Njukasl)

Militao (Real)

Medison (Totenehm)

De Brujne (Man. siti)

*cifre su izražene u milionima evra

Iza Vlahovića ostala su mnoga poznata imena i neko će se iznenaditi ako sazna da su Salah, Demebele, Son, Maunt, Nejmar... u toj grupi.

Ali, ona sadrži i momke koji su za 5-10 miliona evra manje procenjeni od napadača „orlova“, ali u dogledno vreme mogu da se vinu bliće vrhu. To su Tel (Bajern), Jamal (Barselona), Emeri (PSŽ), Hejlund (Junajted), Doku (Siti)i Lavija (Čelsi), Onana (Everton) i Olise (Krszal Palas).

Vlahovićevi pratioci

Ferguson i Mitoma (Brajton), Mendeš, Dembele, Škrinjar, G. Ramos, Emeri, Ugarte, Markinjos i Hakimi (PSŽ), Entoni i Helund (Man. junajted), Salah, Mek Alister, Žota, Aleksander-Arnold, Gakpo i Nunjez (Liverpul), Paketa (Vest Hem), Koman, Kim, Tel, Gnabri i Upamekano (Bajern), Doku i Nunješ (Man. siti), Dejvid (Lil), Tonali (Njukasl), Maunt i Martinez (Man. junajted), Bastoni (Inter), Haverc, Lavija, Sterling i Džejms (Čelsi), Kunde, Žoao Feliks, Jamal, Balde, Kanselo i Rafinja (Barselona), Romero, Son i Kuluševski (Totenhem), Ernandez (Milan), Dijabi, Votkins i Daglas Luiz (Aston Vila), Magaljaeš i Vajt (Arsenal), Palinja (Fulam), Olise (Kristal Palas), Onana (Everton), Molina (Atletiko M.), Kubo i Merino (Sosijedad), Olmo (Lajpcig) i Nejmar (Al Hilal).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stanicu.

 

Komentari(0)

Loading