"VILA PARK" I DALJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA Posle Sitija u Birmingemu izgubio i Arsenal, Aston Vila gazi ka vrhu

22:00 | 09-12-2023

Fudbal 0

Fudbaleri Aston Vile salvili su kao domaćini protiv Arsenala rezultatom 1:0, u derbi meču 16. kola engleske Premijer lige

Aston Vila
EPA-EFE/TIM KEETON

Ekipa Unaja Emerija nastavila je da gazi redom na domaćem terenu i ostvarila osmu pobedu na svom "Vila Parku" iz isto toliko utakmica. Tri dana nakon šampiona Engleske, Mančester sitija, u Birmingemu je pao i vicešampion - Arsenal, koji je do večeras imao četiri uzastopne pobede nad Aston Vilom i šansu da se petom vrati na čelo tabele Premijer lige. 

U tome ih je osijetio Džon Mekgin koji je u sedmom minutu postigao jedini gol na utakmici, a on je bio dovoljan da sjajna Vila upiše nova tri boda i još više podgreje šampionske snove svojih navijača koji su i večeras napravili feštu u Birmingemu. Inače, ovo je bila 15. uzastopna pobeda Vile na svom terenu, što "Vila Park" čini pravom neosvojivom tvrđavom. 

Nije Emerijev tim uspeo da ponovi ono izdanje od srede kada je potpuno nadigrao možda i najdominantniji tim planete, ali je postigao gol na vreme i kasnije dobrom odbranom sačuvao stečeno vođstvo.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pobedonosni gol pao je nakon lepe kontre Aston Vile, u čijoj je završnici Leon Bejli probio po desnom boku i pred petercem proigrao Mekgina, a ovaj je iz okreta zatresao mrežu rivala za erupciju oduševljenja na "Vila Parku".

Nakon ovog pogotka domaćin je prepustio posed lopte Arsenalu, ali uprkos neprestanoj inicijativi londonski tim nije uspeo da stvori mnogo pravih prilike. Dve najbolje propustio je Martin Edegard u 39. i 58. minutu, kada mu je nedostajalo malo više koncentracije kako bi svom timu doneo rezultatsko poravnanje.

STRAŠAN MEČ NA "SIGNAL IDUNA PARKU" Hjumels napravio kardinalnu grešku i odveo Borusiju u poraz protiv Lajpciga

U prvoj situaciji se ispred Norvežanina isprečio Emilijano Martines, koji je pročitao gde će Edegard pucati sa nekih desetak metara i uhvatio mu živu loptu nakon lepe akcije Haverca i Gabrijela Žezusa. U drugoj je ponovo Haverc bio taj koji je proigrao svog kapitena, ali je ovaj tačno sa penaltika levicom pucao van okvira gola.

Vila je prve udarce ka golu protivnika nakon vođstva imala tek sredinom drugog poluvremena, kada su Dinj i Votkins tukli pravo u Davida Raju.

Arsenalu su na ovom susretu poništena i dva pogotka, prvi u 62. minutu zbog ofsajda Bukaja Sake, a drugi u 90. minutu zbog igranja rukom Kaia Haverca. Oba opravdano i nakon konsultacija sa VAR sobom.

Tako je Aston Vila prišla vodećem Liveprulu na samo dva boda zaostatka, dok joj Tobdžije sada beže samo jedan bod.

BONUS VIDEO: 

Ivana Vasiljevic

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading