SITI KONAČNO UPISAO TRIJUMF Šampion nekako preživeo Luton, Everton slavio na debiju Petrovića, Fulam razbio Vest Hem

17:30 | 10-12-2023

Fudbal 0

Odigrana su tri duela od 15 časova u 15. Kolu Premijer lige, a videli smo dve pobede domaćina, pošto su Fulam i Everton došli do sva tri boda, a čast gostiju je odbranio Mančester siti, koji je okrenuo Luton i konačno došao do pobede

FK Mančester Siti
EPA-EFE/VINCE MIGNOTT EDITORIAL USE ONLY

Najzanimljiviji meč odigran je u predgrađu Londona, gde je aktuelni šampion slavio nakon četiri vezana meča bez pobede (2:1). Ipak, nije sve tako glatko išlo po Siti.

Nakon velikog broja promašenih prilika u prvom delu igre, pre svega preko Fila Fodena, Luton je šokirao Mančester i u nadoknadi stigao do vođstva, pogotkom Elajdže Adebaja. Minimalnim rezultatom se otišlo na pauzu.

Trudili su se izabranici Pepa Gvardiole da u nastavku dođu do sva tri boda, a to im je pošlo za rukom, nakon što su u svega 120 sekundi postigli dva pogotka. Prvo se u strelce upisao Bernardo Silva u 62. minutu, da bi ubrzo i Džek Griliš pogodio, na dodavanje Hulijana Alvareza, za potpuni preokret u Lutonu.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Domaćin u finišu nije uspeo da ugrozi Edersonov gol, pa je aktuelni šampion stigao do bitne pobede, na meču na kom su nastupali bez Erlinga Halanda. 

DA SE BORIMO KAO KOŠARKAŠI Duljaj očekuje tešku utakmicu protiv Radničkog u Nišu

Sva tri boda je upisala i ekipa Fulama, koja je potvrdila da se nalazi u sjajnoj formi, a na „Krejven Kotidžu“ je „stradao“ Vest Hem, rezultatom 5:0 (3:0). 

Sve je već bilo rešeno u prvih 45 minuta. Raul Himenes je u 22. doneo prednost svom timu, devet minuta kasnije je pogodio i Vilijan, a konačan rezultat prvog dela postavio je Tosin Adarabiojo u 40. minutu.

U nastavku je ritam meča malo opao, u 60. minutu je Hari Vilson postigao novi gol za domaću ekipu, a konačan rezultat je u 89. delo Karlosa Vinisijusa.

Pobedu je na svom terenu upisao i Everton, koji je sa 1:0 (0:0) savladao Čelsi i produbio agoniju „plavaca“. 

Nakon ne previše zanimljivog prvog dela, u kom nismo videli golove, domaćin je u 55. minutu stigao do prednosti, nakon što je Sančes odbranio udarac Dominika Kalvert-Luina, a na odbijenu loptu je natrčao Abdulaj Dukure i doneo prednost svom timu. Konačan rezultat je u drugom minutu nadoknade postavio Luis Dobin.

Inače, duel  je obeležila i povreda Sančesa, golmana Čelsija, pa je umesto njega u 84. minutu šansu dobio srpski čuvar mreže, Đorđe Petrović. On je ovog leta stigao iz Nju Inglanda, ali je na debi u dresu londonskog tima čekao preko tri meseca. Videćemo u narednim danima u kakvom stanju je Sančes i da li će Petrović dobiti šansu da duže vreme provede na golu Čelsija. 

 

Komentari(0)

Loading