DMITROVIĆ I GUDELJ ISPALI IZ EVROPE Ramos promašio čist zicer za proleće u Ligi Evrope

21:00 | 12-12-2023

Fudbal 0

Iz grupe B dalje idu Arsenal i PSV, dok će Lans u Ligu Evrope

FK Sevilja
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Ekipa Sevilje, aktuelni osvajač Lige Evrope, završila je ovogodišnje takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona na poslednjem mestu grupe B! 

Tim za koji nastupaju Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović nije uspeo da dođe do trijumfa u poslednjem kolu protiv Lansa, a na kraju su i poraženi posle gola u dubokoj nadoknadi - 2:1 (0:0). 

I Dmitrović i Gudelj su bili u startnoj postavi Sevilje koja je u 63. minutu primila gol iz penala, preko Przemislava Frankovskog, da bi Serhio Ramos u 79. vratio neizvesnost. Takođe sa bele tačke, mada je penal dva puta izvodio. 

POSTOJI OPASNOST OD MOŽDANOG UDARA Nekadašnji trener Zvezde završio u bolnici

Prvi put nije bio precizan, sudija je uočio nepravilnost, da bi Ramos panenkom prilikom ponovljenog šuta bio precizan. Mogao je Ramos da bude junak, u 94. je imao zicer sa pet metara i pucao je visoko iznad gola. Kazna je stigla u 96. minutu, preko Angela Fulginija.

Gudelj je u 8. minutu imao priliku posle indirekta u kaznenom prostoru domaćeg tima, ali je njegov šut na kraju blokiran. I Rakitić je u 29. "tukao" iz obećavajuće prilike, samo nedovoljno jako.

Arsenal i PSV su odigrali meč u kom je krajnji rezultat prihvatljiv za obe strane - 1:1. Engleskom timu jer je ostao neporažen, dok su Holanđani ovim bodom definitivno obezbedili drugo mesto.

Povele su Tobdžije u 42. minutu golom Enketije, da bi domaćin u 50. preko Jorbea Vertesena postavio konačan rezultat. Mogao je isti da se promeni u 83. minutu, Jakub Kivior je bio strelac za Arsenal, s tim da jer pogodak poništen zbog ofsajda.

Pomenuti Vertesen je meč otvorio tako što je u 19. minutu, posle udarca glavom, pogodio stativu. Elneni mu se 10 minuta kasnije revanširao, dok je i Saibari u 66. takođe pogodio stativu u situaciji kada je PSV mogao do vođstva.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading