NOVE INFORMACIJE U SLUČAJU UBIJENOG NAVIJAČA AEK-A Još 16 pristalica "Bed Blu Bojsa" pušteno je iz grčkog zatvora

13:40 | 20-12-2023

Fudbal 0

Time je, kako se navodi na slobodu pušten 91 hrvatski državljanin

FK Dinamo Zagreb
EPA/ANTONIO BAT

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je još 16 navijača zagrebačkog Dinama pušteno iz grčkog zatvora.

Time je, kako se navodi na slobodu pušten 91 hrvatski državljanin. 

- Prema informacijama koje je primila ambasada Hrvatske u Atini, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana, što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu - stoji u saopštenju.

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Inače, više od 100 Bed Blu Bojsa bilo je raspoređeno u 14 grčkih zatvora od avgusta, kada je u tuči Bojsa i navijača AEK-a ubijen navijač grčkog tima Mihalis Kacuris.

HRVATI OPET DIVLJALI Uhapšeni navijači tokom utakmice Dinama i Hajduka

Kao što je to bio slučaj i sa prethodnim puštenim navijačima, i ovoj grupi je bila ponuđena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, koja je i iskorišćena. Ministarstvo je navelo da je ponuđena i mogućnost plaćanja kaucije uz kasniji povrat, kako bi se procedura ubrzala ali ta ponuda nije iskorišćena, jer je kaucija plaćena putem advokata navijača.

Svi koji su bili uhapšeni, ispitani su na sudu, a kako su grčki mediji naveli, podneto je 95 zahteva za puštanje na slobodu.

- Vlada će putem ambasade u Atini i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim nivoima sa grčkim odgovarajućim telima - dodaje se u saopštenju ministarstva.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading