NASTAVLJA SE SAGA Mbape progovorio o odlasku iz Pariza

15:45 | 04-01-2024

Fudbal 0

Zimski prelaznik rok je počeo, opet je Kilijan Mbape u centru pažnje svetskih medija

PSŽ
EPA-EFE/YOAN VALAT

Dugo se spekuliše o sudbini napadača Pariz Sen Žermena, o tome kada će i pod kojim uslovima potpisati ugovor sa Real Madridom, čija ponuda stoji još od 2021. godine. Francuskom reprezentativcu na leto ističe ugovor sa pariskim klubom, a on se konačno oglasio o planovima. 

- Još nisam doneo nikakvu odluku o mojoj budućnosti, niti sam, iskren da budem, razmišljao o tome. Pred nama je još mnogo posla, imamo velike ambicije i želim da budem maksimalno fokusiran. Prošle godine do maja nisam uopšte razmišljao o preleznom roku, pa tako neću ni ove godine. Sa ljudima iz kluba imam čvrst dogovor i šta god da se desi na kraju sezone nijedna strana neće ostati oštećena - rekao je Mbape.

POVRATAK POSLE POVREDE Živković se uskoro vraća na teren

Fudbaleri PSŽ-a savladali su ekipu Tuluza u finalu Trofeja šampiona (2:0) i tako se sa 12. trofejom po redu upisali u najuspešniju ekipu u Francuskoj. Golove su postigli Li Kang-in i Mbape, a francuskom napadaču je to bio 111. pogodak u dresu "svetaca". Mbape je tako uzeo krunu najboljeg golgetera kluba koju je pre njega dugi niz godina nosio Edison Kavani.  Ne krije da daje sve od sebe kako bi pariski klub odneo pobedu na svakoj utakmici, pa čak menja i poziciju u zavisnosti od situacije i postave na meču. Trudi se da ispoštuje trenera i saigrače, a kako o promeni kluba još uvek ne razmišlja, kaže da će u budućnosti da se usresredi na napredak.  

- Trener ima svoje ideje i mi smo tu da im se prilagodimo, a bez obzira koliko ste dobar igrač za to je potrebno vreme. On ima običaj da mi kaže kako kvalitetni igrači mogu da igraju na više pozcija u timu, a kako za sebe mislim da nisam loš fudbaler, trudim se da se prlagodim onom što od mene traži, pa sam tako protiv Tuluza igrao u sredini terena. Tu sam da pomognem na koji god način treba i na svakom narednom meču ću dati sve od sebe da budem bolji nego na prethodnom kako bi PSŽ nastavio da ostvaruje velike rezultate kao i do sada - zaključio je on.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading