SRBINA ŽELE ITALIJANSKI VELIKANI Direktor Udinezea poručuje: Situacija oko transfera Samardžića je zbunjujuća

21:00 | 11-01-2024

Fudbal 0

Direktor Udinezea Federiko Balcareti rekao je da je situacija u vezi transfera fudbalera Lazara Samardžića zbunjujuća, da ima zainteresovanih klubova, ali da igrač mora da bude koncentrisan na svoje obaveze

Lazar Samardžić
AP/Alessandro Garofalo

- Prioritet Udinezea je da momak ostane miran koliko je moguće i da ga zaštiti od glasina. Želimo da ovde bude koncentrisan 100 odsto. Tu je i paralelni proces za klub. Kao što smo letos rekli, ima velikog interesovanja za fudbalera, pošto je pokazao talenat i prirodno je da budu zainteresovani - rekao je Balcareti, preneli su italijanski mediji.

Očekuje se da će 21-godišnji Samardžić u januarskom prelaznom roku napustiti Udineze za najmanje 25 miliona evra. U medijima su se pojavili navodi da je Napoli postigao dogovor sa Udinezeom, ali da je u isto vreme Juventus direktno kontaktirao oca fudbalera da se dogovore oko ličnih uslova.

- Moram da kažem da ništa nije neminovno. Želimo da se koncentriše na pripremu za utakmicu ovog vikenda. Takva je situacija u ovom trenutku. Postoji interesovanje, svi klubovi koji su pomenuti u medijima su nas konktaktirali u vezi sa informacijama o fudbaleru, ali ništa nije neminovno - naveo je direktor Udinezea. 

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

Pročitajte još:

JUVENTUS ZATRESAO APENINE Vlahoviću i Kostiću stižu još dvojica Srbina

- Imamo mnogo igrača koji su isto tako jaki i privlačni drugim klubovima i naš posao je da osiguramo da budemo spremni za sve što se desi - dodao je on.

Sport Medijaset preneo je da i Brajton prati Samardžića, ali je Sportitalija preneo da se radi samo maglovitom interesu, a ne konkretnom.

Samardžić je u letnjem prelaznom roku bio na korak od prelaska u Inter, ali je transfer propao jer nije uspeo da se dogovori o ličnim uslovima i provizijama.

Samardžić je rođen u Berlinu, omladinsku karijeru proveo je u Nemačkoj i Herti, u kojoj je počeo profesionalnu karijeru. U sezoni 2020/2021 igrao je za Lajpcig odakle je prešao u Udineze, za koji je odigrao 80 utakmica i postigao devet golova.

Igrao je za mladu reprezentaciju Nemačke, a prošle godine debitovao je za A reprezentaciju Srbije i odigrao pet utakmica.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading