VELIKA FRKA NA POMOLU Pokrenuta istraga zbog nekadašnjeg napadača Partizana

15:26 | 17-01-2024

Fudbal 0

Čelnici Fudbalskog saveza Nigerije pokrenuli su danas istragu zbog povrede Umara Sadika zbog koje je bivši napadač Partizana uklonjen iz reprezentacije za učešće na Afričkom Kupu nacija (AKN).

Umar Sadik
EPA-EFE/Javier Etxezarreta

 

Sadik (26) je zadobio udarac u prijateljskom meču protiv Gvineje neposredno pred početak kontinentalnog šampionata, a pošto su lekari saopštili da će morati da pauzira tri nedelje, selektor Žoze Peseiro je umesto njega na konačan spisak igrača za AKN uvrstio Pola Onuačua, napadača Sautemptona na pozajmici u Trabzonu.

Ispostavilo se međutim da je povreda Sadika bila lakše prirode i Nigerijac je već uvršten u tim Real Sosijedada za večerašnji meč Kupa Kralja protiv Osasune.

- Imamo poverenje u naš medicinski tim i nemamo sumnje u njihovu sposobnost, ali veoma brz povratak igrača na teren kom je predviđena tronedeljna pauza i odsustvo sa AKN zahteva objašnjenje, dublje od onog koje smo dobili od njih - saopštio je visoki funkcioner FS Nigerije, a prenosi portal "owngoalnigeria".

Nigerija je na startu AKN odigrala nerešeno protiv Ekvatorijalne Gvineje (1:1), a u drugom kolu grupe A sutra od 18 časova igra protiv domaćina Obale Slonovače.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading