"OVO JE ZNAK DA SMO ŽIVI" Duljaj brutalno iskren: Nekad se bežalo od Partizana... Klub je dao mnogo novca!

17:44 | 02-02-2024

Fudbal 0

Javljanje šefa stručnog štaba crno-belih sa Kipra.

Igor Duljaj na pripremama na Kipru

Mimo svih očekivanja, Partizan je jesenji deo sezone u Superligi Srbije završio na prvom mestu tabele. Klub se neko vreme nalazio u ozbiljnoj krizi, kako rezultatskoj, tako i finansijskoj, ali sada deluje da je na putu oporavka.

Crno-beli se trenutno nalaze na Kipru, gde se pripremaju za drugi deo takmičarske godine. tokom koje će pokušati da održe minimalnu bodovnu prednost u odnosu na večitog rivala, Crvenu zvezdu i tako se konačno domogne značajnijeg trofeja.

Igor Duljaj je voljen među igračima, napravio je dobru atmosferu uprkos nedaćama, a sa priprema je novinarima dao nekoliko zanimljivih izjava. Pre svega se osvrnuo na to što su na Kipru često igrali na lošim terenima:

- Bio sam igrač, znam koliko je teško trenirati i igrati po lošim terenima. Može da dođe do ozbiljnih povreda. Ne znam šta nas očekuje na proleće u ligi, kakvi tereni. Raduje me što je dosta kolega javno reklo da su tereni problem našeg fudbala. Voleo bih da svi imaju iste uslove kao Partizan, Zvezda ili TSC. Da posle niko ne može da kaže da mu je smetao teren, blato, voda... Time bismo morali da se bavimo, da svi igraju u istim uslovima - jasan je Duljaj.

Igor Duljaj na pripremama na Kipru ATA Images
 

Pripreme su bile pomalo turbulentne zbog problema sa vremenskim uslovima, ali to nije uticalo na atmosferu u timu:

- Atmosfera je izuzetno važna. Igrači imaju svoja četiri zida, svlačionicu. Oni kontrolišu sami sve. Meni olakšavaju posao. Imamo odličan kolektiv. Oseća se zajedništvo, bez obzira na to što imamo igrače iz svih krajeva sveta. Oseća se kao da su svi dugo tu, prava porodična atmosfera vlada. A ona je najvažnija za mir i dobar rad.

Partizan je tokom prelaznog roka doveo čak petoricu igrača:

- Klub je izdvojio prilično novca za pojačanja, pre svega za Goha (1.200.000 evra, op. aut). Vodili smo se logikom da dođu mladi igrači, gladni uspeha, dokazivanja. Goh 22 godine, Ovusu ima 26 godina, ali je stigao bez obeštećenja. Miličić je došao da pomogne kao bonus. Povreda nam remeti koncepciju, nije teže prirode, ali biće mu potrebno vreme da se vrati. Svi oni će podići nivo ekipe. Dobro je što je Partizan sada brzo reagovao i doveo pojačanja na vreme. Dobro je i što je najveći broj igrača od letošnjih priprema ostao ovde. Proces upoznavanja nije bio potreban, kao što je to bilo pred početak sezone. Nisam trošio vreme na objašnjavanje. Igrači znaju šta se od njih zahteva. 

RADILI SU TELEFONI I OBEĆANJA Duljaj otkrio sve o posrnulom Partizanovom talentu

Kastiljo je u Humsku stigao na pozajmicu iz Šahtjora:

- Pre nego što je došao, pričao sam sa skautima iz Šahtjora i Darijom Srnom, rekli su mi da je stidljiv, ali je ovde posle par dana počeo da se smeje. To je pokazatelj da vlada pozitivna atmosfera. Mlad igrač, došao na pozajmicu bez prava otkupa, morali smo da reagujemo brzo posle odlaska Ilića i Belića. Kastiljo je neka vrsta zamene za Belića, igra na pozicijama „šest“ i „osam“. 

Zanimljivo je da je Ekvadorac imao druge ponude, ali da je ipak izabrao Partizan:

- Bitno je reći i da nismo dali novac da bi Kastiljo došao. Imao je ponude drugih klubova, koji su mu obećali 75 odsto utakmica, ali se odlučio za nas. Ako se nekad bežalo od Partizana, sada ljudi hoće da dođu. To je pokazatelj da je Partizan i dalje živ.

Igor Duljaj na pripremama na Kipru ATA Images
 

Duljaj je potom otkrio da je Partizan jedva zadržao svog najboljeg igrača, Mateusa Saldanju, za koga su stizale ponude i od pet, šest i više miliona evra:

Pored prodaje Ilića i Belića, bilo je ponuda i za Saldanju. Rekao sam već da će Partizan biti na slatkim mukama da zadrži neke igrače. Voleo bih da neko u budućem periodu nastavi sa tom praksom, da dovodimo mlade igrače, da se brzo uklope, donesu rezultat i da se na njima profitira prodajom. To je bila moja ideja i to se ostvaruje - rekao je trener crno-belih, pa nastavio o Saldanji:

- Nisam sa njim posebno pričao oko toga. Ispoštovao je dogovor, vredno je trenirao, tu je, navijači će ga i dalje gledati. To je veoma bitno. Postigao je dosta golova, ali to nije toliko važno, koliko je važan njegov odnos prema klubu i radu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari(0)

Loading