DAJTE MU, BRE, DA IGRA! Jović ponovo dokazao da zaslužuje startnih 11, bolji je od svih u Milanu

06:30 | 05-02-2024

Fudbal 0

Srbin je drugi strelac roso-nera, ali je najproduktivniji napadač - trese mrežu na 103 minuta, češće nego golgeter ekipe Žiru

Luka Jović
AP/Alessandro Garofalo

 

Dajte mu da igra! Verovatno nema navijača Milana koji preksinoć nije to uzviknuo slaveći pobedu voljenog tima, koju je i ovog puta doneo Luka Jović. Rezerva Jović.

Luka Jović Profimedia
 

Luka Jović - sezona 2023/24.

19 mečeva
721 minut
7 golova
103 minuta za gol

Samo šezdesetak sekundi pošto je kročio na teren stadiona „Benito Stirpe“, zamenivši Pulišića, srpski reprezentativac je zatresao mrežu Frozinonea i u tom 81. minutu, ispostavilo se, postavio konačnih 2:3. To jest, dao je gol za tri boda koja su velikana sa „San Sira“ učvrstila na trećem mestu šampionata Italije.

Olivije Žiru EPA/MICHELE MARAVIGLIA
 

Olivije Žiru - sezona 2023/24.

27 mečeva
2.043 minuta
12 golova
171 minut za gol

Joviću je to peti pogodak u Seriji A, a kad se uzme u obzir cela sezona, dao je sedam, pa s Pulišićem deli drugo mesto na klupskoj listi. Momak iz bijeljinskog sela Batar je, međutim, mnogo produktivniji od Amerikanca, kao i od prvog strelca Žirua, ma od svih.

Rafael Leao AP/Luca Bruno
 

Rafael Leao - sezona 2023/24.

27 mečeva

2.050 minuta
6 golova
342 minuta za gol

Luka trese mrežu na 103 minuta, a golgeter ekipe na 171, dok primera radi, najcenjenijem u timu Leaou (prema Transfermarktu vredi 90 miliona) treba 342 minuta da se raduje lopti u mreži. I te brojke pokazuju da odnedavno 26-godišnjak zaslužuje više minuta.

Luka Jović EPA/Federico Proietti
 

Kad nas vidi, Jović oživi

Jović je debitanski gol za Milan postigao u prvom delu sezone baš protiv Frozinonea, stoga ne čudi reakcija trenera žuto-plavih.

- Nismo imali sreće. Kad nas Jović vidi, kao da se ponovo rodi - rekao je Euzebio di Frančesko.

- Igram dobro i srećan sam zbog toga. Posebno sam ponosan na ovu pobedu. Godina je počela odlično za mene, želim samo da nastavim ovako - rekao je Jović.

Dajte mu da igra!

Tagovi:

Komentari(0)

Loading