SRPSKI NAJOZBILJNIJI ISPIT Problemi sa napadačima, vezni red da se smrzneš

19:09 | 08-02-2024

Sportski pogled 0

Predstavljamo vam rivala selekcije Srbije iz prvog šešira.

Španija
EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Izvukla je selekcija Srbije Španiju, Dansku i Švajcarsku u A diviziji Lige nacija. Predstavićemo vam u narednim redovima reprezentaciju "crvene furije".

Nema sumnje da se radi o jednoj od najjačih svetskih selekcija i otuda će nam dueli sa njom biti najteži mogući ispit.

Ali, daleko od toga je su Španci nepobedivi. Štaviše, imaju i oni dosta problema i to pre svega u napadačkom delu tima.

Jedini klasični napadači na koje računa selektor Luis de la Fuente su Alvaro Morata i Hoselu, igrači Atletiko, odnosno Real Madrida.

Iako Morata igra u životnoj formi, nijedan ni drugi ne spadaju u onaj najbolji krem svetskog fudbala. A ni njihove alternative nisu previše zvučne.

Recimo, Borha Iglesijas je na pozajmici u Bajer Leverkuzenu, Raul de Tomas iz Rajo Valjekana je u očajnoj formi. Ima ih još, ali ono što je loša vest je da nema previše mladih i talentovanih napadača na vidiku koji bi nosili napad Španaca.

Španija EPA-EFE/Frederik Ringnes NORWAY OUT
 

 

Zato, vezni red je krcat i zaista je da se smrzneš. Imena poput Rodrija, Gavija, Pedrija, Fabijana Ruiza, Danija Olma, Martina Zubimendija i ostalih zaista izazivaju strahopoštovanje. 

Ima zaista širok izbor selektor De la Fuente, a tu nismo spomenuli krilne napadače poput Neka Vilijamsa, Marka Asensija, Ferana Toresa, Mikela Ojarzabala...

Kada govorimo o odbrani, Španci imaju jedno od najboljih levih bekova sveta Aleksa Grimalda koji prosto blista u Bajer Leverkuzenu. 

Alternativa mu je kapiten Valensije Hose Gaja koji je u klubu ponajviše zbog vernosti, inače kvalitetom spada među bolje na toj poziciji.

I desna strana je problematična. Tu je samo vremešni Dani Karvahal, dok su ostali igrači uglavnom prinudno na tom mestu, a ne zato što im je to prirodna pozicija.

Ni štoperi baš ne impresioniraju. Injigo Martinez i Pau Tores više ne igraju u Barseloni i Aston Vili nego što igraju. Naturalizovani Robin le Normand ne spada baš u vrhunsku kategoriju štopera, a to svakako nije Dani Garsija koji je bio pozvan prošli put u najbolji tim i brani boje Osasune.

Španija EPA-EFE/CHARA SAVVIDES
 

 

Što se tiče golmana, tu već De la Fuente može da bira. David Raja je standardan u Arsenalu, Unaj Simon spada među tri najbolja čuvara mreže u Primeri, a tu su i Roberto Sančez (Čelsi), Aleks Remiro (Real Sosijedad)...

Što se tiče rezultata, Španci su plasman na Evropsko prvenstvo izborili sa prvog mesta u grupi sa 21 osvojenim bodom iz osam utakmica.

Interesantno je da baš Španci brane titulu u Ligi nacija i imaće Srbija dosta težak zadatak protiv "crvene furije"...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari(0)

Loading