TA LUDA, LUDA AFRIKA Od tima koji je bio na ivici ispadanja do šampiona

23:57 | 11-02-2024

Fudbal 0

Definitivno najluđa priča godine...

Žan Filip Kraso
AP Photo/Sunday Alamba

Bila je tokom grupne faze takmičenja Obala Slonovače na ivici ispadanja sa Kupa afričkih nacija. Ali, jednu od najluđih priča godine su režirali Žan Filip Kraso i kompanija pobedom u finalu nad Nigerijom - 2:1!

Dok je čekala Obala Slonovače da joj se poklope rezultati ostalih utakmica i da kao trećeplasirana u grupi prođe dalje, teško da se iko nadao da će samo nekoliko dana kasnije postati šampioni Afrike!

Pritome, reprezentacija je ozbiljno "visila" za ispadanje i u narednim utakmicama. Senegal je u osmini finala izbačen tek posle penala.

Selekcija Malija je pala tek posle produžetaka i to u 122. minutu! A u polufinalu i finalu se kao apsolutni heroj ukazao Sebastijan Ale.

Napadač Borusije Dortmund je pre samo godinu i po dana dobio dijagnozu raka testisa. Uspešno je prebrodio sve prepreke, vratio se na teren i bio heroj domaćina Afričkog kupa nacija.

To samo pokazuje koliko reprezentacija, za koju igra i Žan Filip Kraso iz Crvene zvezde, ima karaktera. Koliko ne odustaje i nikada se ne predaje.

Takav slučaj je bio i večeras pošto je Nigerija vodila posle prvog dela igre i to pogotkom Vilijama Trost-Ekonga iz 38. minuta.

Izjednačenje je doneo Frank Kesi nešto posle isteka časa igre, da bi upravo Ale u 82. minutu bacio u trans publiku u Abidžanu!

Doneo je visoki špic ogromnu radost selekciji za koju nastupa tek od 2020. godine pošto je imao pravo da odabere i Francusku.

Čini se da bi time debelo pogrešio, a i ostavio bez toliko radosti 60.000 ljudi na stadionu i još nekoliko miliona kraj malih ekrana.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari(0)

Loading